Ceyhun Aşirov / Özel Haber

İran’ın İsfahan kentinde bulunan Natanz nükleer tesisine siber saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası tesiste elektrik kesintileri yaşandı ve büyük maddi kayıp meydana geldi.

Söz konusu bölgede ölü ve yaralıların olduğu hakkında bölge kaynaklarından haberler geçse de İran tarafı resmi olarak, hasar meydana geldiğini ama ölü ve yaralıların olmadığını aktardı. İran Nükleer Enerji Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvedi’nin hastanede tedavi gördüğü yayınlanınca İran basını, Kemalvedi’nin saldırı olduğu sırada bölgede olduğunu yazdı.

Yapılan resmi açıklamada ise, açıklaması İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi’nin nükleer tesise giden yolda trafik kazası geçirdiği duyuruldu.

KAZA MI SABOTAJ MI?

İran tesiste yaşananları “Kaza” olarak açıklasa da İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen kazanın “ terör eylemi” olduğunu duyurdu.

İran resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, Salihi, söz konusu eylemin İran ve ABD’nin nükleer anlaşmadaki taahhütlerine dönmesi için sürdürülen müzakereleri hedef aldığını belirtti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İran’ın İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi’nde meydana gelen kazanın arkasında İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ın olduğunu iddia etti.

İNTİKAM’ YEMİNİ

İran Dışişleri Bakanı Zarif de konuyla ilgili açıklama yaprak, söz konusu eylemin İran’ın ABD yaptırımlarını kaldırmaya yönelik sürdürdüğü müzakereleri hedef aldığını belirtti ve Tel Aviv’i suçladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade de bir açıklama yaparak, elde ettikleri bilgilere göre Natanz nükleer tesisine yapılan saldırının arkasında İsrail’in olduğunu, zamanı geldiğinde İsrail’den intikam alacaklarını öne sürdü.

İran İstihbarat Bakanlığı, İran resmi ajanslarına bilgi vererek, Natanz Nükleer tesislerinde elektriğin kesilmesini sağlayan bir kişiyi tespit ettiklerini duyurdu ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim