Facebook'un yenilik hırsı sınır tanımıyor! Esasen bir sosyal ağ olsa da Facebook, teknolojik gelişmelere paralel olarak alanını genişletmeye devam ediyor.

Örneğin sanal gerçekliği sosyal bir alana dönüştürmek için Oculus'u satın alan Facebook, e-ticarete sosyal bir dönüş yapmak için kendi pazarını kurdu.

Sürekli daha yeni bir sosyal aktivite yapma gayretinde olan Facebook şimdi alanını fiziksel para transferleri için genişletiyor.

Yüz yüze ödemelerde de cazip bir sistem

Bu gelişmelere bakıldığında, Facebook'un sosyal medya uygulamaları ve platformları aracılığıyla mal, hizmet ve hatta bir restoran faturasını ödemek için para gönderdiğiniz çevrimiçi ve sanal bir sistem olarak hayatınızda yer alması gerçekten şaşırtıcı değil.

Hele hele yeni tip koronavirüs ( Kovid-19)  gibi bir salgın nedeniyle insanların fiziksel yakınlığının risk taşıdığı şu dönemde, Facebook'un en azından yüz yüze ödemeleri de biraz daha güvenli hale getirecek bir özellik sunuyor olması oldukça cazip görünüyor.

Aniden ortaya çıkan herhangi bir nedenle para transferi yapmanız gerektiği anda, eğer başka seçeneğiniz yoksa Facebook Pay QR Kodu burada devreye giriyor.

MacRumors'a göre, Facebook Pay'in karuseli, artık işlemi başlatmak için bir QR Kodu taramanıza izin veren bir "Tarama" seçeneği içeriyor. Ancak, bu özellik ABD'de henüz sınırlı test aşamasında olduğundan, yaygın kullanımı biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Burada akıllara gelen asıl soru ise, bu yeni özelliğin Facebook Pay'e büyük bir popülerlik artışı sağlayıp sağlamayacağı.

Platform, sadece Facebook çevrelerinde işleyen ve öncelikle Facebook'taki mal veya hizmetlerde önemli bir ödeme aracı olarak görülüyor.

Söz konusu teknolojinin yeni bir Venmo olup olamayacağının ise, bu yeni özelliğin yakalayacağı popülariteye bağlı olacağı düşünülüyor.

Editör: TE Bilisim