Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hollandalı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Greet Wilders'ın paylaşımına ilişkin, "İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum." dedi.

''ASLA KABUL EDİLEMEZ''

Ali Erbaş, Geert Wilders'ın Twitter'daki paylaşımına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Barış dini İslam'ı ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin söylemlerinin asla kabul edilemeyeceğini" belirtti.

''IRKÇI ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM''

Erbaş, şunları kaydetti:

"İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak aklı selim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Hollanda Özgürlük Partisi başkanı aşırı sağcı Geert Wilders Twitter hesabından "İslam'ı durdurun, ramazanı durdurun" ifadelerini içeren paylaşımda bulunmuştu. 

Editör: TE Bilisim