Türkiye, Doğu Akdeniz’de büyük bir mücadele verirken 104 emekli amiral, Kanal İstanbul ve Montrö tartışmalarını bahane ederek darbe imalı bir bildiri yayınlamış; "Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama riskiyle karşılaşabilecektir" gibi tehdit ifadeleriyle Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.

“DARBENİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ”

Sosyal medya hesabından bir video yayımlayan Tele1 sunucusu Can Ataklı, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunarak 'darbe' itirafında bulundu.

Ulaştığı bilgiler olduğunu iddia eden Ataklı, "Bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var" açıklamasında bulundu.

“İŞARET FİŞEĞİ OLABİLİR”

Ataklı, "Bu amirallerin darbe yapamayacağı ortada ama şu lafı söylemek istemiyorum: 'Ya amiraller darbe mi yapacak' Hayır amiralller yapmazlar. Ama bir darbenin işaret fişeği olabilir. Öncelik hazırlığı olabilir. Olabilir mi? Evet olabilir.

“EMEKLİ DİYE HER ŞEYDEN KOPMUŞ DEĞİL”

Geçmişimizde buna benzer olaylar olmuştur. Emekli diye tamamen her şeyden kopmuş falan değil. Son günlerde ulaştığım bilgileri aktarmak istiyorum. Anlaşıldığı kadarıyla kimin yapacağını çözemediğim ama bir darbenin eşiğinden dönüldüğü konusunda bazı bilgiler var" dedi.

Editör: TE Bilisim