İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

Ankara Çankaya’da 2013 yılında inşa edilen ve inşaat çalışması nedeniyle temeli kayan Açelya Apartmanı’nın yıkımı sürerken, çevre binalarda da yıkım hazırlığı başladı. Yetkililer, yakınında bulunan Hatipoğlu apartmanından eşyalarını almaları için vatandaşlara süre tanıdı. Vatandaşlar, eşyalarını depolara taşıdı.

CHP’Lİ BELEDİYE GEÇİŞTİRDİ

Açelya Apartmanı ve çevredeki diğer binalarda ikamet eden kişiler 3 ay önce apartmanın ön cephesinde bulunan binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılacağı bilgisini aldı. Bunun üzerine bina sakinleri CHP’li Çankaya Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü’ne dilekçe yazdı. Belediyenin ise dilekçeye, “Mevcut binanıza herhangi bir zarar verecek unsura rastlanmadı.” şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı. Evsiz kalan Açelya Apartmanı mağdurlarına bir şok da çevrede bulunan kiralık daire sahiplerinden geldi. Yaşanan mağduriyeti fırsat bilen ev sahipleri kiraları artırdı. Bölgede ev kiralarına 400-500 lira zam yapıldığı, ev arayan mağdurlarca dillendirildi. Olayın ardından mahallede kiraların yükseldiği, fırsatçılığın yapıldığı ortaya çıktı.

“İHMAL YÜZÜNDEN MAĞDUR KALDIK”

Yıkım kararı alınan binalardan Kılıç Apartmanı’nda mobilya atölyesi bulunan Recep Sarıkaya, bir ihmalle birçok insanın mağdur olduğunu kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Sarıkaya, yıkım kararı alındığı için kiralık dükkân bulmakta zorlandığını ifade etti.

Editör: TE Bilisim