Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze töreninde kısa bir konuşma yaptı.

"BAŞARILARIYLA ANILACAK"

Akbulut'a rahmet dileyen Erdoğan, "Değerli kardeşlerim, şu anda musalla taşında Yıldırım Akbulut beyefendiyi ebedi aleme, ahire uğurlamak üzere cenaze namazını kılmış bulunuyoruz. Başarılı çalışmalarıyla anılacak Yıldırım Akbulut beye rahmet diliyor, yakınlarına milletimize baş sağlığı diliyorum. Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.

"KENDİSİNDEN ÇOK İSTİFADE ETTİK"

En son Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi'nde beraber çalıştık. Tabi Yıldırım beyin gerçekten en önemli, en büyük özelliği tevazu idi, mütevazı idi. Bu tevazuundan hiçbir an sapmadı. Ve düşüncelerini bütün tecrübelerini bizlerle istişare konseyinde de paylaşmak üzere kendisinden gerçekten çok çok istifade ettik.

Rabbim yar, yardımcısı olsun inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum. Ve tüm milletimize bu noktada sabırlar temenni ediyorum." dedi.

Akbulut’un cenazesi, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Editör: TE Bilisim