Türk Kızılayı Esenler Şubesi, Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Belediyesi ortaklığında Esenler bir aşevine kavuştu. Kızılay Esenler Aşevi Ramazan ayında kaynatmaya başladığı kazanlarla her gün ihtiyaç sahibi bin aileye sıcak yemek ulaştıracak.

“SOFRALAR ŞENLENECEK”

Türk Kızılayı Esenler Şubesi Başkanı Abdurrahman Bölük, Esenler Aşevi’nin Ramazan ayında maddi açıdan sıkıntı yaşayan insanların sofralarını şenlendireceğini vurguladı. Bölük, Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik ayı olduğuna dikkat çekerken, “Bu yıl Esenler’de Ramazan coşkusunu farklı bir heyecanla karşılıyoruz” dedi. Aşevini Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Belediyesi ile birlikte açtıklarını ifade eden Bölük, “Kızılay Esenler Aşevi’nde kazanlarımız ihtiyaç sahipleri için kaynıyor” ifadelerini kullandı.

“HİLAL BUGÜNLER İÇİN VAR”

Esenler Kaymakamı Adil Karataş ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya Esenler Aşevi’ne verdikleri destek için müteşekkir olduğunu dile getiren Bölük, Esenler Aşevi’nin faaliyetlerinin yalnızca Ramazan ayıyla sınırlı kalmayacağını, yılın her günü hizmet vermeyi planladıklarını aktardı. Bölük, “Türk Kızılayı olarak iyilik için çalışıyoruz. Bu ‘Hilal’ bugünler için var.” dedi.

“HER GÜN BİN KİŞİYE YEMEK”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Aşevi’ni Belediye, Kaymakamlık ve Türk Kızılayı Esenler Şubesi ile birlikte hayata geçirdiklerini belirtti. Semtte her gün 1000 vatandaşa sıcak yemek sağlayacak aşevinin hizmete girdiğini söyleyen Göksu, yapılacak sıcak yemeklerin her gün ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine servis edileceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim