Alınan bilgilere göre, dün 185 Yahudi, polis eşliğinde ve ayrı kapılardan Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi. İslam düşmanı ve aşırılık yanlısı Haham Yeuda Glick’in öncülük ettiği kalabalık, yüksek sesle Talmudik dualar okuyarak Müslümanları provoke etmeye çalıştı. Sabahtan öğlene kadar devam eden baskın, öğle namazından sonra tekrar etti.

MÜSLÜMANLAR UZAKLAŞTIRILIYOR

İşgal rejimi özellikle Ramazan ayında, Mescid-i Aksa’ya gelmesini engellemeye çalışıyor. Müslümanların Mescid-i Aksa ile bağını koparmak isteyen İsrail, namaz sonrası Mescid-i Aksa’da kalınmasına izin vermiyor. Özellikle teravih namazı ile sahur arası kapalı tutuluyor. Bunun dışında sabah ve öğle namazının ardından Yahudilerin ayin düzenlemesi için Mescid-i Aksa tahliye ediliyor.

AKSA’NIN ÇEVRESİNE DE MÜDAHALE!

Bunun yanı sıra Mescid-i Aksa çevresindeki hareketliliği ve devam eden hayata da müdahale ediyor. Çarşamba gecesi teravih namazının ardından Şam Kapısı’nda oturan gençlere müdahale eden İsrail güçleri, Filistinli gençlere ses bombası attı.

EL HALİL’DE PROVOKASYON

Öte yandan işgal altındaki El Halil’de de Siyonist tahrikler sürüyor. Alınan bilgilere göre, büyük bir kısmı sinagoga çevrilen Hz. İbrahim Camii’nde akşam namazı ve teravih namazı sırasında Talmudik ayin düzenlendi. Hoparlörlerle El Halil’de geniş bir alana dinletine ayinde İbranice şarkılar söylendi.

Ezana müdahale ettiler
İşgal güçlerinin koruması altındaki çok sayıda fanatik Yahudi yerleşimci, Ramazan ayının ilk günü, Mescidi Aksa’nın avlusuna girerek Müslümanların iftarını açmasını engellemişti. İsrail polisi de Ramazan ayının ilk gününde ilk iftarın yaklaşmasıyla beraber Mescidi Aksa’daki hoparlörün kablosunu kesip akşam ezanının okunmasını engellemişti. Çarşamba günü de ezana müdahale eden İşgal güçleri, Mescidi Aksa’nın kuzeybatısındaki El-Esbat (Aslanlı) Kapısı’nın yakınlarında oruçlu Kudüslüler için tahsis edilen iftar yemeklerine el koymuştu.
Editör: TE Bilisim