Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Baf kentinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendiasİsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ve telekonferans yöntemiyle BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ev sahipliği yaptı. 

'' AKDENİZ İÇİN YENİ BİR DÖNEM''

Akdeniz meselesinde öncesinde Mısır'la görüşmeler gerçekleştiren Yunanistan'ın şimdilerde Akdeniz için yeni ortak arama çabasında. Güney Kıbrıs'tan medet uman Yunanistan, görüşmelerini ortaklıklarının ilk adımı olarak değerlendirdi. Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis, Baf'ta başlayan Kıbrıs, Yunanistan, İsrail ve BAE arasındaki ilk ortak toplantının Akdeniz için yeni bir dönem anlamına geldiğini söyledi.

KENDİLERİNE DOST ARIYORLAR

Öte yandan Güney Kıbrıs ve Yunan dışişleri bakanları, yeni "bölgesel gruplaşmanın" tüm taraflara açık olduğunu vurguladı. Ev sahibi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye ile Yunanistan'ın Ankara'daki gergin görüşmesine atıfta bulunarak "Bölgedeki tüm ülkelerin bize katılması için yol açık" dedi.

ORTA DOĞU'NUN DEĞİŞEN YÜZÜ OLACAKMIŞ

İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi  basın toplantısında, "Bu yeni stratejik üyelik Arap Körfezi kıyılarından Akdeniz ve Avrupa'ya uzanıyor" dedi.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed'in danışmanı Enver Gargaş'ın yanında durarak kameraların karşısına geçen Aşkenazi, toplantının "Ortadoğu'nun değişen yüzünün" bir işareti olduğunu söyledi.

Görüşmede, Libya, Suriye, Yemen ve Afganistan'daki durum ile enerji, sivil savunma, genetik ve moleküler tıp ile eğitim konuları da ele alındı.

Editör: TE Bilisim