Avrupa Süper Ligi’nden kaç takım var? UEFA Avrupa Süper Ligi krizine ne karar verecek? Soruları futbol severler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Avrupa Süper Ligi'nin kurulması kararı alınması ardından ortalık karıştı. 6 İngiliz, 3’er İspanyol ve İtalyan kulübü anlaştı. Avrupa Süper Ligi Başkanı seçilen Florentino Perez, yaptığı ilk açıklamada FIFA'ya rest çekti. Peki, Avrupa Süper Ligi’nden kaç takım var? UEFA Avrupa Süper Ligi krizine ne karar verecek? İşte tüm detaylar haberimizde…

AVRUPA SÜPER LİGİ’NDEN KAÇ TAKIM VAR?

Şu an için 12 takımın yer aldığı oluşumda ilerleyen günlerde 3 takımın daha katılması bekleniyor. Turnuvada 20 kulübün mücadele edeceği ligde, 5 takımın her sezon değişeceği kaydedildi.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan, Juventus.

FIFA VE UEFA AVRUPA SÜPER LİGİ KRİZİNE NE KARAR VERECEK?

UEFA, Avrupa Süper Ligi’nin kurulması sonrası sert bir mesaj yayınladı. Yapılan açıklamada “Avrupa Süper Ligi’ne katılacak kulüpler, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edilecek. İmza atmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür ederiz. Savaşımızda bize katılmak isteyen futbol aşıklarına, taraftarlara ve politikacılara çağrı yapıyoruz. Azınlık bir grup, uzun süredir sadece kendini düşünmekte ısrar ediyor. Artık yeter!” denildi.

FIFA’dan yapılan açıklamada ise “Uluslararası takvime ve değerlere karşı olan, Avrupa’da kopuk ve kapalı bir lig düşüncesine karşıyız. FIFA, her zaman dünya futbolunda birliktelikten yanadır” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim