Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın çirkin ‘Menderes’ benzetmesine yönelik sert ifadeler kullandı.

“BOŞUNA UĞRAŞMAYIN”

Erdoğan, “Şimdi de çıkmış bir ahlaksız, bir edepsiz benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek yola çıktık.

Biz ölümden korkmadık. Bizim imanımızın gereği, ölümü korkutmaktır ve bu yolculuğumuzu da böyle devam ettireceğiz. Yani Menderes’in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz, memnun mu oluyorsunuz? Çünkü o akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Şimdi bize de aynı akıbeti mi hatırlatıyorsunuz? Boşuna uğraşmayın. Evelallah biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz’da bunu gördük ve 15 Temmuz’u hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik” dedi.

Ülkede güven ve istikrar iklimini tesis ederek, tarihin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihi hamleye yönelik kriz tehditlerinin de hiç eksik olmadığını ifade etti.

Erdoğan, kapatma davasından gece yarısı bildirilerine kadar pek çok haksız, hukuksuz, çirkin tezgâha maruz kaldıklarının altını çizdi.

-Erdoğan'ı hedef alan CHP'li Engin Altay'a soruşturma

Baştan sona cehalet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin ‘128 milyar dolar’ algısına yönelik, “Esasen ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey de yoktur. Ne rakam doğru ne rakama yüklenen anlam doğru ne de bu rakam üzerinden yürütülen kampanya doğru. Baştan sona yanlış. Baştan sona cehalet” diye konuştu. “CHP’nin başındaki zata sorsanız, ‘Hesap uzmanıyım’ der ama geçmişte bilinen tek yönetim hikayesi SSK’yı batırmasıdır” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bırakınız 128 milyar doların ne olduğunu, nasıl yönetildiğini, 128 tuğlayı üst üste koymuşluğu dahi yok” diyerek Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Kısa Çalışma Ödeneği müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasına devam etme kararı aldıklarını bildirdi. Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Erdoğan, “Toplantımız esnasında sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık” dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Menderes benzetmesi yapan Altay'a Süleyman Soylu'dan sert yanıt

Editör: TE Bilisim