İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 23 Nisan programında provokasyona girişti. CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'ya hakaret etti.

Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı'nda düzenlenen ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın çelenk koymasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve Levent Yazıcı'ya hakaret etti, öğrencilerin alanda bulunmamasını eleştirdi.

AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER

Öğrenciler İçişleri Bakanlığı’nın 21 Nisan'da 81 il valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelgesi kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü programında bulunmadı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’yı hadsizlikle suçlayan İmamoğlu hakaretlerini şu ifadelerle sürdürdü: “İstanbul Milli Eğitim Müdürü'nü kınıyorum. Net. Kınıyorum, çok ağır kınıyorum hem de. Hadsiz bir bayram, çelenk koyma töreni yaptı. Çok hadsiz. Özensiz bir insan olduğunu düşünüyorum. Değerlerine sadık bir insan olduğunu düşünmüyorum.”

VALİLİK SESSİZ KALMADI

İstanbul Valiliği, Ekrem İmamoğlu'nun tören sonrası sarf ettiği hakaretlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada bu yıl yapılacak törenlerde hangi kurumun nerede ve ne zaman hangi görevi üstleneceğinin belli olduğuna dikkat çekilerek yapılan planlamanın tüm detaylarının ilgili kurumlara iletildiği vurgulandı.

“YAKIŞIKSIZ BİR DİLİN TEZAHÜRÜ”

Valilik, İmamoğlu’nun sarf ettiği hakaretlerin “özensiz ve yakışıksız bir dilin tezahürü” olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

İlimizde bu yıl yapılacak tören ve etkinlikler bir haftalık zaman dilimine yayılmış, hangi kurumun, hangi görev ve sorumlulukları üstlenecekleri ve etkinliklere dair bütün hususlar, yazılı olarak ilgili kurumlarımıza bildirilerek kamuoyuna duyurulmuştur.

ÖZEL GÜNDE ÜSLUPSUZLUK!

Tüm yetkililer tarafından çelenk töreninin nasıl yapılacağının bilinmesine rağmen, tören sonrasında ilgili kamu görevlileri hakkında sarf edilen sözler, en hafif manada “özensiz ve yakışıksız” bir dilin tezahürü olmuştur.

23 Nisan gibi, ulusumuzun birlik ve beraberliğini simgeleyen böylesine özel bir günde kullanılan üslubu ve sergilenen tavrı kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

Editör: TE Bilisim