Giriş yapıldıktan hemen sonra arama butonu kısmana 4B hizmetleri yazılması yeterli olacaktır. Çıkan sayfaya tıklayarak Bağkur gün sorgulaması yapılması mümkündür. 4B sistemi ile sorgulama bu adımlar izlenerek kolaylıkla yapılacaktır.

4B Hizmet Bilgileri Nelerdir?

E- devlet uygulaması üzerinden sunulan 4B gün sorgulamanın yanı sıra pek çok bilgi öğrenilebilmektedir. Sisteme giren kişilerin 4B hizmet bilgilerinden pek çok bilgiyi edinebilmesi mümkündür. E-devlet uygulaması ile sisteme giren kişiler nüfus cüzdanında yer alan bilgileri, işe başlanılan tarihi, sigorta primlerinin ödendiği günler edinilen bilen bilgiler arasındadır. Aynı zamanda sistemden işten ayrılış tarihleri, sigorta priminin eksik günleri hakkında bilgi edinebilmektedir.

Hizmet Bilgileri Nasıl Alınır?

E-devlet üzerinden hizmet belgesi almak isteyen kişilerin izlemesi gereken adımlar şu şekildedir:

  • İlgili kişiler e-devlet üzerinden nüfus cüzdanı bilgileri ile giriş yapması gerekir.
  • 4B hizmet bilgilerinin yer aldığı 4B hizmet sayfasına tıklanır. Eğer arama yöntemi ile bulunmak isteniyorsa arama butonu kısmına 4B yazılması ilgili sayfanın çıkmasına yardımcı olacaktır.
  • Daha sonra gerekli bilgilerin hepsi açılan sayfadan bulunarak çıktısı alınabilir.

Hizmet belgesini almadan ilgili kişilerin sürekli olarak sayfayı kontrol etmesi mümkündür.

Bağkur’lular İçin Emeklilik Şartları Nelerdir?

Bağkur emeklilik şartları belirli tarihlere göre değişim göstermektedir. Tarihlere göre ayrılan sınıflandırma aynı zamanda kadın ve erkekler için farklı şartlar sunmaktadır. İlgili kişilerin sınıflandırılması şu şekildedir:

  • 1 Ekim 1999 tarihinden önce işe girenler,
  • 1 Ekim 1999 ve 30 Nisan 2008 tarihleri arasında işe girenler,
  • 1 Mayıs 2008 tarihinden sonra işe girenler.

Bu kapsamda Bağkur’lu olan kişilerin emeklilik şartları değişim göstermektedir.

Bağkur Gün Sorgulamak İçin Neler Yapılabilir?

Bağkur gün sorgulama yapmak isteyen kişilerin ilk seçeneği e-devlet uygulamasıdır. E-devlet üzerinden sorgulamanın nasıl yapılacağı yukarıda detaylı olarak anlatılmıştır. İlgili kişilerin gün sorgulamak için yapabilecekleri arasında SGK tarafından sunulan hizmet bilgilerini öğrenmek yer almaktadır. Bağkur gün sorgulama işlemi SGK resmi sitesi üzerinden yapılabilmektedir. SGK üzerinden alınabilecek hizmet dökümlerinde yer alan bilgiler ise şu şekildedir:

  • İlgili kişinin kişisel bilgileri (isim ve soyisim, T.C kimlik numarası, baba adı ve anne adı)
  • Kişilerin işe ilk giriş tarihleri
  • Sigortaların ödenen prim ve gün sayılarının ay olarak dokümanı
  • İşten ayrılış tarihleri
  • Prim günün toplam sayısı
  • Prim gününde eksik olan günler

T.C Üzerinden Bağkur Gün Sorgulama Nasıl Yapılabilir?

Bağkur gün sorgulamaları genellikle T.C kimlik numarası ile yapılmaktadır. Bu nedenle SGK veya e-devlet fark etmeksizin T.C kimlik numarası giriş bilgileri içerisinde kullanılacaktır. T.C üzerinden Bağkur gün sorgulaması ise e-devletten yapılır. Giriş esnasında T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır ve gün sorgulama işlemleri tamamlanır.

Bağkur Emeklilik Gün Sayısı Nasıl Hesaplanır?

Bağkur emeklilik gün sayısı hesaplanması oldukça kolay şekilde yapılabilmektedir. E-devlet uygulaması üzerinden gün hesaplaması otomatik olarak yapılabilmektedir. İlgili kişiler uygulama üzerinden gün sayısını hesaplayabilir. Aynı zamanda internet siteleri üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması ile gün hesaplaması yapılabilmektedir. Emeklilik günü için belirli bir prim gününün doldurulması gerekir. Bu nedenle emekli olmak isteyen kişilerin kendi hesaplamalarını yaparak tahmini emeklilik gününü bulması mümkündür.

Bağkur gün sorgulama işlemeleri çok kısa süre içinde yapılabilmektedir. İlgili kişiler uygulamaları kullanarak hem gün sayıları hem de diğer bilgileri edinebilmektedir. Belirtilen adımların doğru şekilde uygulanması ise Bağkur gün sorgulama işlemleri yapılabilir.

Editör: TE Bilisim