Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından ‘Soykırım’ yalanına sarılan ABD Başkanı Joe Biden’a cevap verdi. “Ben belgelerle konuşuyorum!” diyen Erdoğan, “Acaba Amerika'nın arşivinde ne kadar belge var? Avrupa'da ne kadar belge var? Açabiliyor mu?” diye sordu.

Tarihi gerçekliğin Ermeni lobilerin anlattığı gibi olmadığını belirten Erdoğan, sadece Muş’ta 20 bin kişinin Ermeni çetelerce katledildiğini hatırlattı. 24 Nisan’da trajedi yaşanmadığını da vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “24 Nisan 1915 tarihi, Osmanlı aleyhine faaliyet yürüten Taşnak, Hınçak gibi örgütleri kapatılıp 235 yöneticisini tutukladığı gündür.”

KKTC’NİN YANINDAYIZ

Kabine toplantısı öncesi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'la görüştüklerini belirten Erdoğan, “Kıbrıs’ı çözümsüzlüğe mahkûm etmek zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘TEMELİ OLMAYAN İFADELER’

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915’te yaşanan olaylarla ilgili ‘soykırım’ ifadesi kullandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD Başkanı Biden 24 Nisan günü yayınladığı mesajda coğrafyamızda 1 asırdan uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız ifadeler kullanmıştır. Hiçbir tarihi, hukuki temeli olmayan bu ifadeler milletimizin her ferdi gibi bizi de ziyadesiyle üzmüştür. Radikal Ermeni çevrelerin ve Türkiye karşıtı çevrelerin baskısıyla metne yer verildiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BİDEN KAYNAKSIZ KONUŞUYOR

Belgelere dayanarak konuştuğunu belirten Erdoğan, Biden gibi kaynaksız konuşmuyorum. Buyursun gelsinler, belgeleri incelesinler. Acaba ABD arşivinde ne kadar belge var. Açabiliyor mu? Biz hodri meydan diyoruz. Ama bugüne kadar bizim çağrılarımıza cevap veremediler.” diye konuştu.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası alınan kısıtlama kararlarını açıkladı. Erdoğan, “29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00’dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00’e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.” dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan ayrıca, koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanacak yeni tedbirleri de açıkladı.

Bayram sonuna kadar
Erdoğan açıklamasında, Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar geçerli olacak yeni kısıtlamaları da duyurdu. Erdoğan, "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir." dedi.
Editör: TE Bilisim