ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanmasıyla ilgili 3 gün sonra konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuyu ‘talihsizlik’ diyerek geçiştirdi. Biden’a kızmaya gerek olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, soykırım yalanına sarılan gizli ortağı HDP ile ilgili de tek kelime etmedi.

Milli meselelerde genellikle Türkiye karşıtı cephenin sözcülüğüne soyunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine şaşırtmadı. Emperyalistlerin Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için koz olarak kullandığı 1915 olaylarına ilişkin ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘soykırım’ ifadesini kullanması karşısında Kılıçdaroğlu Türkiye’yi suçladı. Biden’a tek kelime etmeyen, 1915 olaylarında soykırım yaşanmadığına dair bir cümle dillendirmeyen Kılıçdaroğlu, 24 Nisan günü attıkları twitle kara lekelerle dolu tarihlerine bir leke daha ekleyen HDP’ye de ‘soykırım yoktur’ diyemedi.

HDP’YE TEK LAF ETMEDİ

Biden’ın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanması sonrası hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “Biden’a kızmaya gerek yok, o kendi iç politikasının gereğini yapıyor. Beceriksiz bir yönetimin Türkiye’yi getirdiği nokta budur”” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, Millet İttifakının gizli ortağı HDP’nin “ Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin!” başlığıyla yayınladığı ve Türkiye’yi soykırım ile itham eden açıklamasına da bir cümle olsun değinmedi.

İKTİDARI SUÇLADI

1915 olayları sırasında soykırım yaşanmadığı yönünde açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, Biden’ın ‘soykırım’ açıklaması sonrası iktidarı suçladı. Kılıçdaroğlu, Biden’ın başkan adaylığı sürecinde yürüttüğü propagandayı unutmuş gibi, “Biden açıklama yaptı ve ‘soykırım’ sözcüğünü iki kez kullandı. Bu Türkiye açısından çok büyük bir talihsizlik. Bugüne kadar pek çok iktidar geldi gitti ama hiçbir ABD Başkanı 1915 olaylarını bir ‘soykırım’ olarak tanımlamadı.” diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce katıldığı bir söyleşide Biden’la ilgili “Türkiye’deki demokrasi hareketlerini desteklemesini isteriz” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim