Milyonların merakla beklediği 'Emeklilere bayram ikramiyesi ne kadar olacak?' sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile belli oldu. Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada ikramiyenin tutarını açıkladı. Emekli olup bayram zamanlarında devlet tarafından verilen emekli ikramiyesi hakkında son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Peki, Emekli ikramiyesi 2021 ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte tüm detaylar…

EMEKLİ İKRAMİYESİ 2021 NE KADAR OLDU? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirilen iftar sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan yaptığı açıklama ile emeklilere bayram ikramiyesi müjdesini verdi. Bayram ikramiyelerine ilişkin düzenlemenin kısa sürede hayata geçirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL’ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis’e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum.

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hükümetin ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için sağladığı gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri, perşembe akşamından itibaren başlayacak " tam kapanma" döneminde de sürecek.

Salgının Türkiye'de de ortaya çıkmasıyla hayata geçirilen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri" çerçevesinde yapılan muhtelif düzenlemeler ve sağlanan desteklerle ticaret erbabının mali açıdan korunması için Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum tarafından kapsamlı adımlar atıldı.

Editör: TE Bilisim