Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ( TUSAŞ), KGK-SİHA-82 ile 30 kilometre menzille başarılı bir atış gerçekleştiren AKSUNGUR Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) menzilinin, yakın zamanda 45 kilometreye çıkarılarak yeni bir başarı daha elde edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Türk savunma sanayisinden art arda gelen başarılı adımlar sadece Türkiye’de değil yurt dışında da konuşulmaya devam ediyor.

Yunan basınından Skai TV muhabiri Manolis Kostidis, daha önce  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin ( TUSAŞ) yerli savaş uçağı programı kapsamında genç mühendis istihdamı için ilan açtığını elindeki gazeteyle göstermişti.

"F-4 VE F-16'LARIN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK"

Türkiye'nin savunma alanındaki hamlelerini Yunanistan merkezli televizyonda masaya yatırmaya devam eden Kostidis, TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur SİHA'dan bahsetti.

Söz konusu insansız aracın ANKA İHA'nın gelişmiş formu olduğunu belirten Kostidis, "Bu uçak, ikmal veya herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan 40 saat uçabiliyor. 750 kilo faydalı yük, lazer güdümlü füzeler ve bombalar taşıyor ve tabii ki gözetleme kabiliyetine sahip." dedi.

"Etkileyici olan noktanın, Türkiye'nin insansız hava araçları sayesinde para tasarrufu yapacak olması" diyen Kostidis, "Çünkü bu İHA, hedeflere saldırmak için F-4 ve F-16 savaş uçaklarının görev yükünü paylaşacak." ifadesini kullandı.

YUNAN SUNUCU PANİKLEDİ

Yunan muhabirin, bu gelişmenin Yunanistan'ı endişelendirmesi gerektiğini söyledi.

Stüdyodaki sunuculardan biri, gelişmeler karşısındaki şaşkınlığını dile getirirken, "Türkiye'nin silahları artık kafamızı karıştırıyor çünkü her ay yeni bir silah üretileceğini duyuruyorlar. Onları dikkatlice izlemeliyiz." şeklinde tepki verdi.

Manolis Kostidis ise "O yüzden mühendislerin dediklerini dikkate almalıyız. Türkler bununla çok ciddi tasarruf edecekler" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim