Beşiktaş Hatayspor maçının hakemi Ali Palabıyık hangi takımlı? Ali Palabıyık kimdir? Sorularına yanıt arayan futbolseverlere yanıt olabilmek için tüm ayrıntıları haberimizde derledik. Beşiktaş ve Hatayspor kulüplerine gönül verenler tarafından, saat 20.30’da beIN Sports 1 ekranlarında yayınlanacak müsabakanın başlama vuruşu sabırsızlıkla beklenirken, galibin kim olacağı da çokça merak ediliyor. Ev sahibi birinci sırada bulunurken konuk takım ise puan tablosunda beşinci sırada yer alıyor. Peki, Beşiktaş Hatayspor maçının hakemi Ali Palabıyık hangi takımlı? Ali Palabıyık kimdir? İşte detaylar…

BEŞİKTAŞ HATAYSPOR MAÇININ HAKEMİ ALİ PALABIYIK HANGİ TAKIMLI?

Türkiye Süper Ligi’nde toplam 99 maça çıkan tecrübeli hakem Ali Palabıyık’ın Galatasaraylı olduğu biliniyor.

Ali Palabıyık, yarın İstanbul’da bulunan Vodafone Park’ta saat 20.30’da oynanacak olan Beşiktaş Hatayspor maçını yönetecek. Türkiye Süper Ligi’nin 39’uncu haftasının ilk müsabakası olma özelliğini taşıyan karşılaşma, cumartesi günü beIN Sports 1 ekranlarında seyirci karşısına çıkacak.

BEŞİKTAŞ HATAYSPOR MAÇININ HAKEMİ ALİ PALABIYIK KİMDİR?

Küçük yaşlarda amatör olarak futbola kaleci olarak başlayan 14 Ağustos 1981 Ankara doğumlu tecrübeli hakem, 17 yaşındayken çeşitli nedenlerden dolayı amatör futbolu bıraktı.

Eski bir öğretmen olan Ali Palabıyık, 2000 yılında hakemlik kursuna başladı. İlk maçına 21 yaşındayken 13 Ocak 2002'de, şimdiki adıyla Osmanlı Stadyumu olan Yenikent ASAŞ Stadyumunda Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasında oynanan PAF Ligi maçında ikinci yardımcı hakem olarak çıktı.

İlk orta hakemlik deneyimini ise 2003-2004 3. Lig sezonunun ilk haftasında Kestel İlçe Stadyumunda oynanan Kestel Belediyespor ile Altınordu maçıyla yaşadı.

İlk Süper Lig maçına 21 Ağustos 2004 tarihinde Gençlerbirliği ile Ankaraspor arasında oynanan karşılaşmada Bülent Yıldırım'ın ikinci yardımcı hakemi olarak çıktı. Süper Lig'deki ilk orta hakemlik deneyimini ise 27 Ekim 2012'de Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda Mersin İdman Yurdu ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan müsabaka ile yaşadı.

2015 yılı için açıklanan FIFA kokartı takacak hakemler arasında ilk kez yer alan Ali Palabıyık, 2015-2016 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’nun 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladığı isimlerden biri oldu.

Editör: TE Bilisim