Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aşı konusunda net konuştu. Tedarik aşamasında sorun yaşanmayacağını belirten Erdoğan, "Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde zaten aşımız var, yeteri derecede var. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin yeterince aşısının olduğunu ve eylül-ekim gibi yerli aşının da geleceğini söyledi. Cenevre’deki Kıbrıs müzakerelerine değinen Erdoğan “Güney Kıbrıs’a güvenmiyorum, bunlar yalancı” dedi. Türkiye’nin aşı bulmakta zorlandığını ileri sürerek hükümet karşıtı propaganda yapanların tezleri boşa çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedarikinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde yeterince aşımız var. Yeteri derecede var. Rusya'dan şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. Ciddi bir miktarda Sputnik aşısı inşallah gelecek. Oradan da ciddi bir miktarda aşının gelmesiyle bu sayıyı yakalamış olacağız” açıklamasını yaptı.

YERLİ AŞI İÇİN TARİH VERDİ

Herkesin merakla beklediği yerli aşıların ne zaman devreye gireceği sorusuna da cevap veren Erdoğan “Yerli aşıyla da şu an üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum eylül-ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum." dedi.

“BUNLAR YALANCI”

Kıbrıs Zirvesi'ne ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı ve ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller. Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar" ifadelerini kullandı.

Özgür birey, güçlü toplum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'yla ilgili genelge yayınladı. Hukuk reformları kapsamında hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart 2021’de açıklanmıştı. Genelgede Erdoğan, "Eylem Planı'nda detaylı bir mevzuat taramasıyla, hak ve özgürlükler alanını genişletici değişikliklerin yanında, kamu hizmetlerinin erişilebilir, hesap verilebilir, eşit, şeffaf ve adil bir şekilde sunulmasına ilişkin standartların yükseltilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca uygulamadaki sorunların çözümüne yönelik üst düzey bir farkındalık ve daha güçlü bir insan hakları koruma sisteminin oluşturulması öngörülmektedir." ifadelerini kullandı. 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı Uygulama Takvimi Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı.

Hedef her bir vatandaşın refahı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan, büyüyen ve güçlenen Türkiye'de her bir vatandaşın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında "Alın teri dökerek çalışırken ülkemizi de büyüten işçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum" ifadesini kullandı. Erdoğan, vatandaşların geleceğe güvenle ve umutla bakabilmesinin bir veçhesinin de emek konusunda adaletin tesis edilmesi olduğunun bilinciyle, bugüne kadar uyguladıkları iktisadi kalkınma politikalarının her safhasında insan odaklı hareket ederek, işçilerin haklarını ve menfaatlerini gözetme gayretinde olduklarını belirtti.

Bütün çalışanların şartlarını iyileştirme, hak ettikleri en iyi ücreti almalarını sağlama ve adil bir çalışma ortamı oluşturma noktasında çok önemli adımlar attıklarını, atmaya da devam ettiklerini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti: "Tüm dünyayı etkileyen ve çalışma hayatında yeni düzenlemeleri zorunlu kılan koronavirüs salgınından işçi kardeşlerimizin en az şekilde etkilenmesi için de büyük çaba harcadık. Salgının ekonomik ve sosyal yaşama etkilerinin azaltılması için uygulamaya aldığımız düzenlemeler kapsamında işçilerimizin istihdamlarının devamını sağlayacak, haklarını koruyacak birçok tedbir ve desteği hayata geçirdik. Büyüyen ve güçlenen Türkiye'mizde her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz."

Editör: TE Bilisim