İtalyanca ve İngilizce yayımlar yapan haber sitesi Inside Over, Türkiye'nin Afrika'daki etkinliğine dair "Türkiye Afrika Boynuzu'nu İtalya'dan nasıl devraldı?" başlıklı bir haber yayımladı.

"OSMANLILAR YENİDEN KITADA"

Ülkeler bazında Türkiye'nin yaptığı yatırımların sıralandığı haberde, "Osmanlılar, Akdeniz'i çevreleyen Arap limanlarından Sahel'e ve Afrika Boynuzu'ndan Ümit Burnu'na kadar inşa ettikleri kara kıtaya, Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile yine girdi" ifadesi kull2-anıldı.

"TÜRKİYE 2011'DEN BERİ YAPIYOR" 

Türkiye'nin kıtadaki yatırımlarından bahsedildiği yazıda, "Türkiye, ciddi bir kıtlık yılı olan 2011'den bu yana dikkat çekici ve yoğun bir şekilde yatırım yapmaya başladı ve sadece on yılda bir yüzyılı aşkın İtalya üstünlüğünü aşındırdı" denildi.

AFRİKA BOYNUZU VE ÖNEMİ 

Afrika'nın Kuzeydoğusu'nda Somali, Cibuti, Etiyopya ve Eritre’nin yer aldığı bölgeye “Afrika Boynuzu” deniyor. Afrika Boynuzu, Avrupa ile Uzakdoğu’yu bağlayan deniz yoluna hakimiyeti nedeniyle siyasi ve ekonomik açıdan önemli bir konumda bulunuyor. Bu nedenle küresel ve bölgesel güçler Afrika Boynuzu’ndaki liman, askeri ve havalimanlarının işletmesini almak için rekabete girmiş durumda.

Editör: TE Bilisim