İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi gecesine ilişkin söylemlerini de içeren videonun yer aldığı Twitter paylaşımında, 4 yıl önce Sabah Gazetesi'nde kaleme aldığı 'Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla...' başlıklı makalesinden de alıntı yaparak tepkisini dile getirdi.

Altun mesajında; "4 yıl önce yazmışız; 'Bugün Türkiye'de asıl mücadele 15 Temmuz diriliş ruhunu yaşatmak isteyenlerle, 15 Temmuz destanını görünmez kılmaya, şehitlerimizin mirasını kirletmeye çalışanlar arasında' Görüyoruz ki mücadele devam ediyor. Biz milletimizle, liderimizle yürüyoruz." ifadelerini kullandı. [haber devam ediyor]

Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken sözleri

15 Temmuz 2016'da asker kılığına girmiş hain FETÖ'cülerin darbe teşebbüsü sırasında vatandaşlar, sokaklarda tankların önüne geçip canını feda ederken, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine sığınıp, yaşananları televizyon karşısında kahve içerek seyreden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, o anlara ilişkin dün akşam katılşdığı KRT canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz 2016 gecesi, Yeşilköy Havaalanı'nda darbecilerle anlaştığına yönelik iddialar bulunan ve hiçbir zorlukla karşılaşmadan geçmesi tartışma konusu olan Kılıçdaroğlu’na “Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor” şeklinde soru yöneltildi.

Kılıçdaroğlu ise bu soruya “Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ayrıca tartışırız” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim