Sabri İşbilen / Özel Haber

Rize'yi kalkındıracak olan Lojistik Merkezi ile içerisinde yer alacak limana dolgu olarak kullanılmak üzere İkizdere'deki Gürdere ve Cevizlik köyü sınırları içinde bulunan İşkencedere bölgesindeki taşocağı projesi muhalefet tarafından provokasyon alanına çevrildi. CHP ve HDP'li milletvekilleriyle birlikte sol radikal örgüt mensubu militanların taşocağı yeni bir Gezi darbe girişimi tezgâhlamak için araç olarak kullanmaya çalıştı. Tıpkı Gezi döneminde olduğu gibi ocak projesinde de ağaç ve doğa katliamı iddiasıyla köylüler kışkırtılmak istendi. Öyle ki CHP'li vekiller iş makinesinin üzerine çıkacak kadar ileri gitti.

EN VERİMLİ ALAN

Rize'yi bir ticaret üssü haline getirecek aynı zamanda yüzlerce kişiye istihdam kapısı olacak Lojistik merkezini yapımını engellemek için akıl almaz iddialar ortaya atıldı. Halbuki iddialar ve gerçekler bambaşkaydı. Gürdere ve Cevizlik köyü sınırları içinde bulunan İşkencedere bölgesinin tercih edilme sebebinin bölgedeki 70 kilometre çapındaki alanda suya daha dayanaklı dolgu malzemesinin bulunmaması olduğu öğrenildi. Hatta, hükümet İşkencedere taşocağına alternatif olabilecek diğer araziler konusunda da nisan ayı içerisinde keşifler yaptı. 3 kişiden oluşan teknik ekip bölgede İşkencedere'den daha verimli bir taşocağı bulunmadığını raporladı.

ÇALIŞMALAR 3 YIL SÜRECEK

Projeye göre 97 hektar alan da doğa katliamı yaşanacağı, o bölgeden 70 yıl boyunca taş çıkarılacağı iddiası tamamen hayal ürünü. Ocak için kullanılacak olan alan sadece 13.5 hektar. Liman ve lojistik merkezi için bu 13.5 hektar alan 3 yıl boyunca dolgu malzemesi çıkarılacak, bu malzeme de en fazla 20 milyon metreküp taştan oluşacak. İşkencedere taşocağındaki çalışmalar sadece 3 yıl sürecek. 3 yıl sonunda arazi çalışma öncesinde olduğu gibi doğal haliyle teslim edilecek.

AK Parti gerçekleri anlattı
AK Parti yaşanan provokasyon sonrası bölgeye çıkarma yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak vatandaşla bir araya gelerek taşocağı gerçeklerini anlattı. Yazıcı yeşil ve doğayı korumanın partisinin simgesel özellikleri arasında yer aldığını belirtti. Yazıcı ayrıca Lojistik Merkezi'nin önemini vurguladı.

Editör: TE Bilisim