2021 tam kapanma sosyal yardım ne zaman verilecek? sorusunun cevabı özellikle bu paraya çok ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz sene pandeminin ortaya çıktığı dönemde 1000 TL olarak verilen yardım parası bu sene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1100 TL'ye çıkartıldı. İhtiyaç sahipleri e-devletten başvuru yaparak bu destekten faydalanabileceği sosyal yardım hakkında merak edilen 2021 tam kapanma sosyal yardım ne zaman verilecek? Sorusunun yanıtını haberimizde verdik. İşte detaylar…

2021 TAM KAPANMA SOSYAL YARDIM NE ZAMAN VERİLECEK?

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, yaptığı açıklamada "2 milyondan fazla haneye, hane başına 1100 liralık Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemesi yapacağız" dedi.

Geçen sene yapılan yardımdan da bildiğimiz üzere yardım paketi başvuruları e- devlet üzerinden yapılıyor ve sonuçlar da yine aynı sayfa üzerinden sorgulanıyor.

Bu dönem verilecek olan Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemesine başvurmak için belli başlı şartlar bulunuyor.

Öte yandan Bakanlık tarafından destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağı ifade edildi.

Hem banka hesap bilgisi bulunmayan, hem de PTT kart kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri, Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek. Ödemeler vatandaşların TC kimlik numaralarının son hanelerine göre yatırılacağı ifade edilmektedir.

TAM KAPANMA SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

AÇSHB Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başlanmıştır.

Başvuru süreçleri e-devlet üzerinden takip edilebilecektir. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacaktır.

Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecektir.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar destekten yararlanabilmekte.
  • İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden ve İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalananlar ise nakdi destekten yararlanamayacak.
  • 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.
  • 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.
Editör: TE Bilisim