Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve geldiği günden bu yana kimyası bozulan CHP’de “Atatürk düşmanlığı” patlak veriyor.

Atatürk’ün adını anmaktan imtina eden partinin İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu bir yana CHP’nin Bursa milletvekili Orhan Sarıbal’ın son günlerde yaptığı sosyal medya paylaşımı tartışmaları daha ileri boyuta götürdü. Atatürk’e suç isnat eden Sarıbal Dersim’e ilişkin paylaşımında “Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu tweeti alıntılayan İYİ Parti Adana eski Milletvekili İsmail Koncuk ise Sarıbal’a zehir zemberek eleştiride bulundu. Koncuk, “Bu arkadaş CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi. Kimi suçladığının farkında mı, acaba? Atatürkçü CHP seçmeninin bu arkadaşa bir sözü mutlaka vardır. Atatürk’ün partisine yakışıyor mu? Yazık!” ifadelerini kullandı.

“SEN KİMSİN ŞEREFSİZ?”

Bu tablo akıllara 2014’te CHP’li iki isim olan Sezgin Tanrıkulu ile Şahin Mengü arasındaki “Dersim özrü” atışmasını getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, canlı yayında “Genel başkanımın bilgisi dahilinde buraya geldim, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak Dersim’de acı duyan herkesten bin kere özür diliyorum” demişti. CHP’lilerde tepki yağan Tanrıkulu’ya en ağır tepkiyi CHP eski Milletvekili Şahin Mengü göstererek, “Sen kimsin şerefsiz” cevabını vermiş

Editör: TE Bilisim