İnternet üzerinden SGK hizmet dökümü alma işlemleri kapsamında; 4 A hizmet dökümü, 4 B hizmet bilgisi ve 4 C isteğe bağlı ödeme dökümü adları altındaki belgelere ulaşılabilir. Fakat bu belgelerin hepsine aynı ekrandan ulaşmak mümkün değildir. SGK hizmet dökümü belgesi alacak olan vatandaşın sosyal güvence durumuna göre kullanması gereken bağlantılar şunlardır:

Bu bağlantılardan ilgili olanını kullanarak söz konusu belgelere kolayca ulaşım sağlanabilir. Görüntülenecek olan sayfanın üst köşesindeki “Yazdır” butonu aracılığı ile belgeyi cihaza indirmek mümkündür.

SGK Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar?

SGK hizmet dökümünün amacı, sigortalı vatandaşların tüm prim ödeme ve sigorta durumlarına dair bilgi vermektir. Örneğin sigorta dahilinde çalışılan süre, ay ay prim ödeme miktarları, ilk sigortalı oluş tarihi ve halihazırda çalışılan yer gibi çeşitli bilgilere bu hizmet dökümleri sayesinde ulaşmak mümkündür.

Barkodlu Sigorta Dökümü Nasıl Çıkarılır?

Barkodlu sigorta döküm belgesi çıkarmak için kullanılması gereken E Devlet hizmeti “SGK Tescil ve Hizmet” dökümü adlı hizmettir. https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil-ve-hizmet-dokumu bağlantısı kullanılarak ilgili sayfaya kolayca ulaşılabilir. 4 A, 4 B ya da 4 C fark etmeksizin bu sayfa üzerinden barkodlu sigorta hizmet dökümü çıkarılabilir. Söz konusu belge saniyeler içinde sistem üzerinde görüntülenebileceği gibi, “Yazdır” butonu kullanılarak bilgisayardan çıktılarını almak da kısa sürecektir.

Sigorta E Devlette Ne Zaman Gözükür?

Sigortalı olarak bir işe başladıktan sonraki en kısa süre içinde sigorta bilgileri sisteme düşecektir. Bu süre 1 ya da 2 gün olabilir. Fakat daha uzun süreli gecikmeler de söz konusudur. E Devlet sisteminin yoğunluğuna göre sigortanın sistemde görünme süresi değişebilir.

SSK Çıkışı Ne Zaman Görünür?

SSK çıkışının hizmet dökümüne yansıması için gereken süre yaklaşık olarak 5 - 6 gündür. Bilgileri E Devlet sistemine girilen pek çok vatandaş bulunduğu için bu gibi işlemlerde bir süre beklemek gerekir. Yani sigorta çıkışının sisteme yansımamış olması, bu işlemin gerçekleşmediği anlamına gelmez. Sigorta ile ilgili E Devlet işlemlerinde sabırlı olmak gerekir. 

İşten Ayrılanlar Kaç Gün Sağlık Hizmetlerinden Yararlanabilir?

İşten çıktıktan sonra sağlık sigortası kapsamından da çıkılır. Fakat son 1 yıllık süreçte en az 90 gün boyunca sigorta primi ödemiş olanlar yaklaşık olarak 80 – 90 gün daha sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. Fakat bu durumun sigorta primleri ile doğrudan alakalı olduğunu unutmamak lazımdır. İşten ayrılmış olan her çalışana göre bu süre değişkenlik gösterebilir.

Aynı Gün Sisteme SGK Girişi Yapılabilir Mi?

İşe başlanılan gün SGK girişi yapılması mümkündür. Fakat gerçekleştirilen sigorta girişinin E Devlet üzerinden hemen görüntülenmesi yani hizmet dökümüne yansıması bu kadar çabuk olmayabilir.

E Devlet Üzerinden SGK Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümü alma işlemleri ile birlikte, SGK borçlarının miktarını E Devlet üzerinden sorgulamak da mümkündür. Fakat bunun için söz konusu hizmet dökümlerinin alındığı hizmet sayfası değil, https://www.turkiye.gov.tr/sgk-gss-borc-dokumu bağlantısında yer alan sayfa kullanılmalıdır. E Devlet sistemi üzerinden giriş yapıldıktan sonra tüm tescil ve prim borçlarına ulaşmak mümkündür. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu hizmeti sayesinde SGK ödemeleri sorgulama işlemi yapılabilir.

Editör: TE Bilisim