4 - 6 Mayıs tarihleri ​​arasında İslam ve dünya barışına yönelik çözümlerin tartışıldığı çevrimiçi ve çevrimdışı faaliyetler İİT Gençlik Endonezya Başkanı Syafii Efendi tarafından açılmıştır; programın açılışında DKI Jakarta Büyükşehir Belediye Yardımcısı, Ahmad Riza Patria; ve Ulusal Terörle Mücadele Ajansı (BNPT) Uluslararası İşbirliği Yardımcısı, Andika Chrisnayudanto da Katılmıştır.

AMAÇ DÜNYA BARIŞINI SÜRDÜRMEK

İİT Gençlik Endonezya Başkanı Syafii Efendi Çarşamba gününde (5/5) yaptığı yazılı açıklamada, "Bu etkinlik, Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin birbirine bağlanarak dünya barışını sürdürmek için küresel iletişim kurması için düzenleniyor." Dedi. Bu vesileyle, gençleri ülkenin liderliğinde aktif rol almaya teşvik etti. En azından, kendisi için bir lider olabileceğini ve radikalizmden kaçınmak için birbirlerine saygı duyabileceğini söyledi.

RADİKALİZMİ SAVUŞTURMAK İÇİN STRATEJİK

Bu IIYS isimli Konferansı, DKI Jakarta Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmad Rıza Patria beyefendiden takdir topladı. Çevrimiçi olarak mevcut olan Cakarta Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ariza, radikalizmi savuşturmada gençliğin rolünün önemini vurguladı. Ariza, "Bu konferans radikalizmi savuşturmak için stratejiktir, çünkü gençlik değerin koruyucuları, elbette yapıcı değerler ve sosyal denetleyiciler olarak idealizme sahip değişim ajanlarıdır," dedi.

UDEF BAŞKAN YARDIMCISI DA KATILDI

Etkinliğe ayrıca, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Sayın Malik Taylan (UDEF Başkan Yardımcısı), Uluslararası Federasyonu da dahil olmak üzere, dünya İslami gençlik örgütlerinin liderlerinden birkaç konuşmacı da katıldı. Afrika Öğrenci Birliği, Sn. Younous Adoasoti (2019-2020 Dönemi Türkiye Afrika Öğrenci Birliği Başkanı), İstanbul Bilim ve Kültür Vakfı'ndan Dr. Nafi Yalqin, Madagaskarlı, Afrika Öğrenci Birliği danışmanından Sn. Amine Bin Salim, Endonezya İİT Gençlik Uzman Konseyi Başkanı Dr. Ilyas Indra konuşması hitaben etti, son olarak Türkiye Endonezya Öğrenci Birliği 2019/2020 dönemi Başkanı Darlis Aziz’in sunumunuyla kapanmıştır.

Editör: TE Bilisim