Rüyada beyaz lahana görmek hem hayra hem de şerre delalet edebilir. İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre rüyasında lahana gören kişi çevresindekilere karşı dikkatli olmalıdır. Rüya sahibinin birileri tarafından ihanete uğratılması, kandırılması ve benzeri kötülüklere maruz bırakılması mümkündür. Ayrıca rüyada görülen lahananın türüne göre yorumlar şunlardır:

  • Rüyada beyaz lahana görmek zorlu fakat verimli bir çabalamaya,
  • Yeşil ya da soluk lahana görmek can sıkıntısına ve hastalığa işarettir. Ayrıca bu hastalık, uğrunda çaba gösterilen meslekle ya da eğitimle alakalı olabilir.

Rüyada Karalahana Görmek

Rüyasında karalahana gören kişi hayırlı bir rüya görmüş demektir. Rüyada mor lahana görmek özellikle eğitim hayatında yaşanacak güzel gelişmelere işaret eder. Rüya sahibi, uzun bir süredir gösterdiği çabaların karşılığını almaya başlayacaktır. Bu süreçten sonra da çabalamayı sürdürmesi, usanç yaşamaması ve kendine güvenmesi gerekir.

Rüyada Lahana Tarlası Görmek

Rüyada lahana tarlasında olduğunu görmek hayra yorulur.  Bu konuda İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; rüyasında herhangi bir yemişin tarlasını görenin rızkı açılacaktır. Eğer görülen lahana tarlasının ürünü bol ise rüya sahibinin kazanç elde etmesi söz konusudur. Daha başka yorumlara göre rüyasında lahana tarlası gören, yapmak istediği bir şey yerine daha başka işlere yönelecektir.

Rüyada Beyaz Lahana Almak

Rüyada lahana satın aldığını görmenin birbirinden farklı yorumları mevcuttur. Buna göre rüya;

  • Alınan lahana taze ise mutlu edici habere,
  • Fazla büyük ve ağır ise bir şeylerden usanacak olmaya,
  • Türüne göre fazla siyah ya da yeşil ise bir konuda tereddüt yaşayacak olmaya,
  • Fazla küçük ve hafif ise rüyayı görenin yakın zaman içinde hedeflediği bir şeylerin olduğuna delalet edebilir.

Ayrıca rüyada beyaz lahana görmek ile beraber diğer lahana çeşitleri için de bu tabirler geçerlidir.

Rüyada Lahana Yaprağı Görmek

Rüyada beyaz lahana yaprağı görmek aşırı titizliğe, dikkate ya da inceliğe işaret eder. Rüya sahibinin çok dikkat gerektiren bir işe başlayacak olması ile birlikte, son zamanlarda aşırı öfke ya da isteksizlik yaşaması mümkündür. Ayrıca İmam Nablusi (r.a) yorumuna göre rüyada görülen lahana yaprağı;

  • Taze ve canlı ise kazanca,
  • Solmuş ise hayal kırıklığına delalet eder.

Rüyada Lahana Turşusu Görmek

Rüyada lahana turşusu yemek hayırlı bir rüya sayılmayacağı gibi olumlu tabirleri de vardır. İbn-i Sirin (r.a) yorumuna göre; rüyasında turşu, limon ve benzeri ekşi ya da tuzlu yiyecekler yediğini gören bir konuda sıkıntı çekecek demektir. Fakat rüyada görülen lahana turşusu yenmemiş ise bunun daha farklı bir anlamı vardır. Rüyada turşu gören kişi, sonuçlanmasını istediği bir şeyin nihayet sonuca erdiğine şahit olabilecektir. Fakat bu sonucun iyi olabilmesi kadar kötü olma ihtimali de söz konusudur.  

Rüyada Lahana Sarması Yemek

Rüyada sarma yemek güzel anlamlara sahiptir. Pişmiş haldeki bir sarmayı yediğini gören hem maddi hem de manevi açıdan rahatlayacaktır. Lahana sarması ya da yaprak sarması için bu tabir ortak olmakla birlikte, rüyada yenen sarmanın çiğ olması hayırlı değildir. Rüyada çiğ sarma görmek yakın zamanda zorluk yaşamaya delalet eder. Bu zorluk ev, iş, okul hayatında ortaya çıkabilir.

Rüyada Lahana Sarması Sarmak

Rüyasında sarma sardığını gören kişi bazı konularda aşırı takıntılıdır. Çevresindekileri ya da kendini memnun etmek için daha az çabalaması gereken rüya sahibi, yakın zamanda şaşırtıcı bir olay yaşayabilir. Rüyada beyaz lahana görmek ya da diğer lahana türlerinden herhangi birini görmüş olmak ise sarmanın tabirini etkiler. Buna göre;

  • Rüyada beyaz lahana sarması sarmak düşündürücü bir olayın,
  • Karalahana sarması sarmak verimli bir çabanın,
  • Yeşil lahana sarması sarmak kısa süreli rahatsızlıkların işaretidir.
Editör: TE Bilisim