CHP tüzel kişiliğinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, parti üyeliği ve görevlerinden istifa etti.

“TAHAMMÜL EDİLEMEZ HAL ALDI”

2011'den bu yana CHP'nin, Mart 2013 tarihi itibarıyla da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir kısım hukuk ve ceza dosyalarında vekilliğini yaptığını belirten Çiçek, istifa açıklamasında, "Büyük idealler ile parti bünyesinde bulunduğum 10 yıllık zaman diliminde, yıllar içerisinde artarak oluşan hususlar neticesinde, yaşanan ve yaşanacağı karine olarak malum olan, tahammül edilemez ilişkiler nedeni ile büyük Atatürk'ün partisi değil, sadece Atatürk’ün kurduğu parti haline getirilen CHP üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım." ifadesini kullandı.

“650 MİLYON NEREDE?”

Akşam gazetesinin haberine göre Çiçek, istifasına ilişkin "Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir" diyerek 650 milyon TL'nin nereye gittiğinin açıklanmasını istedi.

CHP KAN KAYBEDİYOR

CHP, son zamanlarda istifa depremi ile sarsılıyor. Çok sayıda vekilini kaybeden CHP'nin meclisteki koltuğu her geçen gün daha da azalıyor.

 Mustafa Sarıgül, Muharrem İnce, Teoman Sancar, Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy, Özcan Özel gibi vekillerin yanı sıra daha bir çok isim CHP'nin kuruluş amaçlarından saptığı gerekçesiyle partiden istifasını vermişti. Ayrıca CHP, sadece vekil değil il ve ilçe teşkilatlarında da kan keybediyor.

Editör: TE Bilisim