Kerkük'te yüzlerce veli, kalitesiz eğitim ve yüksek ücretlere olan rahatsızlığını ifade edebilmek için protesto gösterisi düzenledi.

"KALİTE GÜNDEN GÜNE DÜŞÜYOR"

FETÖ okulunu yüksek ücret ve kalitesiz eğitim nedeniyle protesto edilen FETÖ okulunda gösteriye katılanlar arasından bir veli, eğitim seviyesinin her geçen gün daha da düştüğünü kaydederek, neredeyse tüm velilerin bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi.

Yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) salgınından dolayı eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçilmesine rağmen okul ücretlerinde indirime gidilmediğinden şikayet eden öğrenci velisi, ders sayısı ve kitaplarda da kısıtlamaya geçildiğini aktardı. Veli, okula eğitim kalitesi düşük öğretmenlerin getirildiğini ve çocuklarını bu okuldan alacaklarını kaydetti.

IRAK'TA FETÖ'YE AİT 43 OKUL, 1 ÜNİVERSİTE

FETÖ'nün Irak'ta, Bağdat ve Basra'da Ishık Schools adı altında 9, Kerkük'te Çağ Schools adı altında 6, Erbil ve Soran'da Ronaki Hawler Education adı altında 10, Dohuk'ta Ronaki Dohuk Education adı altında 5 ve Süleymaniye ile Halepçe'de United Science Colleges adlı 13 okulu bulunuyor.

Erbil'de ve Süleymaniye'de eski adı Ishık yeni adıyla Tıshk International University olan üniversite, örgüt bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Irak makamları ve toplumunu aldatmak için FETÖ'nün, Stirling Schools adlı paravan bir şirketle okulların tamamen el değiştirdiği algısını oluşturduğu biliniyor. Örgütün böylece söz konusu okullardan yıllık 50 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim