Süper Lig'in 40. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Süper Lig'de sezonun son derbisi Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Ligde oynadığı son maçta sezonun en farklı galibiyetine imza atarak Atakaş Hatayspor'u 7-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip 25 galibiyet, altışar beraberlik ve yenilgiyle 81 puan toplayarak lider durumda bulunuyor. Şampiyonluk yarışında iddiasını sürdüren Galatasaray ise 23 galibiyet, 8 yenilgi, 6 beraberlik ve 75 puanla puan cetvelinin 3'üncü basamağında yer alıyor.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Vodafone Park'ta oynanan derbiyi 2-0'lık skorla Beşiktaş kazanmıştı.

Terim kadroda değişikliğe gidiyor!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Beşiktaş derbisinde sahaya süreceği ilk 11’de önemli sürprizlere imza atabileceği öğrenilirken tecrübeli teknik adamın Gençlerbirliği maçına göre kadrosunda 4 değişiklik yapacağı iddia edildi.

Terim’in Beşiktaş karşısında forvette Halil yerine Radamel Falcao’ya şans vereceği, Sarı kırmızılı teknik adamın kanatlarda ise bu kez Kerem’i yedek bırakıp maça Onyekuru ve Babel ikilisi ile başlayacağı ortaya çıktı.

Fatih Terim bek pozisyonlarında da değişim yaparak sağda sakatlığını atlatan Yedlin, sol bekte ise Ömer yerine Saracchi’ye şans verecek.

İki takımın eksikleri

Galatasaray'da koronavirüs tedavi ve izolasyon süreci devam eden Oghenekaro Etebo'dan ise derbide yararlanamayacak.

Beşiktaş'ta sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan Cenk Tosun ile Ajdin Hasic'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup, Vincent Aboubakar, Bernard Mensah ve Georges-Kevin N'Koudou kamp kadrosuna alınmadı.

Beşiktaş derbide şampiyon olabilir

Son 3 haftaya girilirken heyecanın yoğun şekilde yaşandığı Süper Lig'de sezonun düğümü bu hafta çözülebilir.

Siyah-beyazlılar derbide Galatasaray'ı yener, ikinci sıradaki Fenerbahçe de MKE Ankaragücü deplasmanında puan kaybederse Beşiktaş, Türk Telekom Arena'dan şampiyon ayrılacak.

Fenerbahçe'nin başkentte yenilmesi halinde Beşiktaş'ın derbiden alacağı 1 puan da siyah-beyazlı ekibi sezonun şampiyonu yapacak.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ

MUHTEMEL 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Saracchi, Marcao, Donk, Yedlin, Taylan, Gedson, Babel, Emre Akbaba, Onyekuru, Falcao

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Vida, Welinton, Nsakala, Josef, Atiba, Ghezzal, Töre, Ljajic, Larin

HAKEM: Cüneyt Çakır
STAT: Türk Telekom Stadı
SAAT: 20:30
YAYIN: beIN Sports HD1

Editör: TE Bilisim