İsrail’in Filistin’deki terörü bitmek bilmiyor. Özellikle Ramazan ayında zulümde sınır tanımayan işgalciler, Filistinlileri yerlerinden ediyor, namaz kılarken saldırıyor, gözaltına alıyor ya da tutukluyor. Geçtiğimiz hafta Filistinli aileleri nesiller boyu yaşadığı Şeyh Cerrah'taki evlerinden eden işgalciler, cuma akşamı Mescid-i Aksa cemaatine ses bombalarıyla saldırdı. Saldırı sonucu yüzlerce Filistinlinin yaralanması, birçok ülkeden ses getirdi. Peki, İsrail terörüne diğer ülkelerden “gerçek” bir tepki gösterilebilir mi?

İsrail dünya üzerinde birçok uluslararası şirketin sahipliğini yapıyor. Marketten satın aldığımız birçok ürün, Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulan İsrail menşeili şirketlere ait. Ekonomik olarak İsrail’i boykot etmek, Filistin işgalini hafifletme ve hatta bitirme adına mümkün olur mu? sorusu Müslümanlara tarafından sıkça sorulmaktadır.

EKONOMİSİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR

İsrail’in ekonomisi 1948’den bu yana küresel sıralamada 138. sıradan 29. sıraya yükseldi.  İsrail terör devleti olarak kuruluşundan bugüne geçen 65 yıllık süreçte,  ihracat hacmini 15,000 kere büyüttü. 1948 senesinde ihracat tutarı 6 milyon dolar iken 2019 senesinde bu rakam 58,4 milyar dolara yükseldi.

İsrail, dünya çapında, ihracat hacmi ile 38. sırada yer alırken kişi başına düşen ihracat hacminde de 29. sırada yer alıyor.

TERÖR DEVLETİ GİTTİKÇE SİLAHLANIYOR

Almanya'da Barış Araştırmaları Enstitüsü  (BICC) tarafından yayımlanan Küresel Silahlanma Endeksi (GMI)  2020 raporunda, "Gayrı safi yurtiçi hasılasında (GSYH) yüzde 5,3'lük oran ve 20 milyar dolarlık askeri harcamalarıyla İsrail 2007'den bu yana dünyanın en güçlü silahlanan ülkeleri arasında. İsrail’in terör devleti olduğunu kanıtlar nitelikteki rapora göre İsrail Orta Doğu’daki en sorunlu ülke.

SİYONİSTLER İŞGALİ DERİNLEŞTİRİYOR

İsrail’in savunma bütçesi işgali kökleştiriyor, Yahudi yerleşim birimlerine yoğunlaştırıyor ve Arap vatandaşlara yönelik ayrımcılığı derinleştiriyor.

Siyonistler her geçen gün büyüyen ekonomileriyle Filistin topraklarında işgallerini genişletiyor, savunma sanayileriyle Filistinli çocuklara kurşun sıkıyorlar. Tanklarıyla Filistinlilerin evini yıkarken, güçlü ekonomileri ile zulümlerini meşru kılıyorlar.

BOYKOTLA “DUR” DİYEBİLİRİZ

Market raflarında bulunan, hepimizin oldukça aşina olduğu ve Türkiye’de de satılan İsrail ürünlerin barkod numarası 729 olarak belirlenmiş durumda. İsrail ürünleri arasında Nestle, Danone, Lipton, Fanta, Nestea, Milka, Nokia, Dove, Cipso, Domestos, Orkid, Kotex, Hayat Su, Marks Spencer, Tamek, Tat, Calve, Kinder gibi markalar yer alıyor. İsrail şirketleri arasında Mc Donald’s en yüksek ciroya sahip diğer bir gıda markası.

Satın alırken ve tüketirken hiç düşünülmeyen İsrail menşeili her ürün İsrail’in ekonomisine ve dolaylı olarak savunma sanayisine katkı sağlıyor. İsrail’in gelişen savunma sanayisi her saldırıda sadece kınadığımız terör olaylarına yol açıyor ve Filistinliler canlarından edilerek topraklarından oluyor. İdeolojik olan Kudüs davamıza ekonomik olarak da dava edinirsek Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya gerçekten destek olabiliriz…

İsrail menşeli ürün ve markalara aşağıda yer alan bağlantı linkinden ulaşabilirsiniz.

İSRAİL ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Editör: TE Bilisim