Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocuklarını HDP'den isteyerek yaklaşık 600 gündür Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır anneleriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada Diriliş Postası'nın başlattığı "zihin işgaline hayır" çağrısını destekler nitelikte ifadeler kulandı. 

Erdoğan konuşmasında, "Başarılı operasyonlarla terörün ülkemize uzanan kanlı ellerini adeta kökünden kırıyoruz." diyerek, "Yıllardır birileri tarafından cilalanıp parlatılan, cici çocuklardan oluşan masum bir yapı gibi gösterilmeye çalışılan terör örgütü, hem iç kamuoyunda hem uluslararası kamuoyunda zor duruma düşmüştür." dedi.

"Zihnen sömürge peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Bin yıllık ortak coğrafyamızı türlü hile ve desiselerle parçalara ayırıp hem fiziken hem zihnen sömürme peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "(Diyarbakır anneleri) Bu tarihi mücadeleniz için her birinize şahsım, eşim, milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyarbakır annelerinin nezdinde tüm annelerin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

"Gençler, evlatlarım Anneler Gününde annelerinizi üzmeyin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Dağda zorla alıkonulanlara yönelik) Terör örgütü içindeki tüm gençlerimize de bir an önce, şu an bizi dinliyorlar, böyle bir gecede onlara da sesleniyorum: Gençler, evlatlarım. Yarın Anneler Günü. Annelerinizi üzmeyin, annelerinizi mağdur etmeyin. Sizi bu noktaya getiren anneleriniz. Onları üzmeyin." ifadelerini kullandı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır anneleriyle iftarda bir araya geldi

- İşgale hayır!

-'Yeniden inşa sürecine girelim'

-‘Zihin işgaline, mücadeleyle direnilebilir’

-Toplumsal çürümeye ‘dur’ diyelim!

-Reçete: Güçlü aile bağları

Editör: TE Bilisim