Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail'in Filistin topraklarında estirdiği teröre tepki gösterdi. Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail işgalini şöyle kınadı:

"İsrail’in Mescid-i Aksa’daki masum insanlara karşı şiddeti bitmiyor. Bu vahşete ses çıkarmayanlar Orta Doğu Barış Sürecinden bahsetmesin. Filistinli kardeşlerimizin sesi olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz!"

"GİRİŞİMLERİMİZ HER DÜZEYDE DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddetin derhal sona ermesi gerektiğini vurguladı.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail işgal güçlerinin Kudüs’te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla girişimlerimiz her düzeyde devam ediyor. Filistinlilere yönelik her tür saldırı, şiddet ve hadiseden İsrail makamları sorumludur."

"BU ZULÜM PERVASIZ BİR HUKUK TANIMAZLIKTIR"

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Filistin topraklarındaki İsrail şiddetine Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Çelik yaptığı paylaşımlarda  "Taraflara itidal tavsiye ediyoruz” diyenler bir tarafın saldırgan diğer tarafın mağdur olduğu gerçeğini örtmüş oluyorlar. Bir tarafta zulüm öbür tarafta mazlum varsa tarafsız gibi davrananlar zalime destek vermiş oluyorlar.

Mescid-i Aksa’yı işgalden ve Kudüs’ü kendilerinin yapmaktan bahseden fanatikler her türlü insanlık dışı eylemi yapıyorlar. Bu saatten sonra “taraflara itidal tavsiye ediyoruz” şeklindeki açıklamalar fanatikleri cesaretlendirmekten başka bir şey değildir. Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddeti artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya dur demelidir." açıklamalarına yer verdi. 

"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, twitter hesabından Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin zulüm düzenine karşı bugüne dek güçlü bir mücadele verdiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu onurlu ve vakur bir mücadeledir. Bu mücadele hak ve batıl mücadelesidir. Zalimler için yaşasın Cehennem!  İslam dünyasına sesleniyoruz: İsrail’in alçakça ve zalim saldırılarına dur demenin vaktidir! Tüm insanlığa sesleniyoruz: Bu terör devletine had bildirmenin vaktidir! Bu, tarihsel ve insani sorumluluğumuzdur. Tek başımıza da kalsak biz bu zulüm düzeniyle mücadele edeceğiz!"

Editör: TE Bilisim