Emlak Katılım’ın Birlikte Konut Finansmanı uygulaması, yatırım amacıyla ev sahibi olmak isteyen ya da tek başına ev alma imkanı olmayan tüketiciler için tasarlanmış bir konut finansman ürünüdür. Banka müşterileri, yeni konut finansmanını talep ettikleri tapu hissesi oranında ayrı ayrı kullanarak konutu müşterek tapulu satın alabiliyor ve finansman ödemelerini tapu hissesi oranında yaparak uygun ödeme imkânlarıyla konut sahibi olabiliyor.

Peşinat tutarı ile orantılı hisse sahibi olunuyor

Birlikte Konut Finansmanı ile müşteri istediği şekilde arkadaşı, kardeşi, akrabası ya da eşi ile en fazla iki ortaklı olarak yatırım ya da oturmak amacıyla konut alabiliyor. Her iki müşteri için talep ettikleri tapu hissesi oranında ayrı ayrı konut finansmanı kullandırılıyor. Müşteriler kullandıkları finansman ve peşinat tutarları ile orantılı olarak hisse sahibi olabiliyor.

Emlak Katılım’ın gayrimenkul alacaklara veya riskli yapılarını dönüştüreceklere sunduğu diğer hizmetler ise şu şekildedir;

Tapu Güvenilir Hesap ile gayrimenkul alım satım işlemlerini güvence altına alıyor

Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile protokol imzalayarak “Tapu Güvenilir Hesap” uygulamasını hayata geçirdi. Bir ilke imza atarak hizmete sunduğu bu uygulama ile banka, müşterilerinin gayrimenkul alım satım işlemlerini güvence altına alıyor.

Yeni Evini Bekletmeyen Finansman ile evinizden yeni evinize hızlı geçin

Emlak Katılım’ın ev alacaklara sunduğu bir diğer avantaj ise, “Yeni Evini Bekletmeyen Finansman.” Bu sayede eski evinizin satışını beklemeden yeni evinizi alabiliyorsunuz. Hiç beklemeden yeni evinize sahip olabildiğiniz bu uygulama ile satın alacağınız evin ekspertiz değerinin %100’üne kadar finansman kullanabiliyorken, mevcut evinizin satışını da 0-18 ay arasında yapma imkanından yararlanabiliyorsunuz.

Kentsel Dönüşüme yönelik dört farklı iş modeli tasarlandı

Türkiye’nin önemli bir deprem kuşağında olmasından dolayı riskli yapıların acil dönüşümünün hızlıca gerçekleşmesi için gereken desteği en azami düzeyde sağlamaya çalışan Emlak Katılım, kentsel dönüşüme yönelik yeni finansman çözümleri geliştiren Emlak Katılım; Güçlendirme, Yerinde Birebir Dönüşüm (Emsal Artışı Olmayan), Yerinde Dönüşüm (Emsal Artışı Olan) ve Alansal Dönüşüm olmak üzere 4 adet iş modelinde de kat maliklerine 120 aya kadar finansman kullandırılabilmektedir. Üstelik hakediş usulü ödeme sistemiyle de vatandaş ve müteahhit arasında yaşanacak muhtemel anlaşmazlıkların da önüne geçilebilecek.

Bina Tamamlama Sigortası ile müşterilerin ödemeleri teminat altına alınıyor

Türkiye Emlak Katılım Bankası, “Bina Tamamlama Sigortası” olarak adlandırılan yeni ürünüyle ön ödemeli konut veya kentsel dönüşüm projelerinde tüketicilerin yapmış oldukları ödemeleri teminat altına almayı hedefliyor. İnşaat müteahhidinin sorumluluklarını yerine getiremediği durumlarda sigorta devreye girerek, inşaat firmasına konut projesini tamamlama veya o güne kadar yapılan tüm ödemeleri konut alıcısına geri ödeyebilme imkânı sağlayacak. Böylelikle Emlak Katılım Bankası, inşaatların tamamlanmaması nedeni ile oluşacak mağduriyetleri önleyerek, tüketicilerin ödemelerini teminat altına alarak inşaat sektörünün güvenli ve sürdürülebilir büyümesine önemli katkı sağlayacaktır.

Editör: TE Bilisim