Mescid-i Aksa’ya saldıran, Filistinlilerin evlerini işgal eden İsrail yine çocuk katletti. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda 15’i çocuk 21 kişi şehit oldu.

15’i çocuk 21 şehit

Mescid-i Aksa’ya baskınlar yapıp, Müslümanlara saldıran İsrail, Gazze’yi de bombaladı. Gazze’ye yapılan saldırıda 15’i çocuk 21 kişi şehit oldu. Ayrıca Mescid-i Aksa’nın bahçesinde yangın çıktı.

Dünya seyrediyor

Türkiye, Kudüs’te yaşanan insanlık suçunu seyretmeye devam eden dünyaya çağrı yaptı. BMGK zirvesine Türkiye'nin çağrısı önayak oldu. Arap Birliği Filistin gündemiyle olağanüstü toplandı. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı da bugün Filistin zirvesi gerçekleştirecek.

Hesabını soracağız

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı çocuk katliamını lanetledi. Altun, “İsrail’e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız” dedi. Altun, İsrail’in yargılanması için mücadele edeceklerini kaydetti.

FILISTIN'E TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Filistinlilere destek olacağını ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini kaydetti.

“BIZI KURTAR ERDOĞAN”

Filistinli aktivist Fatıma Es-Sus (Umm Eymen) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderdi. “İki gözümün nuru Erdoğan, hadi gel Filistin'i özgürlüğüne kavuştur.” diyen Umm Eymen, Türk halkına ‘Osmanlı'yı hatırlayın’ çağrısı yaptı.

“NAMUSUMUZUSAVUNUYORUZ”

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İslam dünyasına yardım çağrısında bulundu. Hüseyin, Filistin direnişi için “Filistinliler, kutsallarını, dinlerini, namuslarını ve şereflerini savunuyor” tespitini yaptı.

Editör: TE Bilisim