Tanımadığı bir kişinin yüzü açık ya da kapalı halde evine girdiğini gören rüya sahipleri, maddi veya duygusal anlamda sıkıntılar yaşayacaktır. Bu dönemde sağlığa dikkat etmek çok daha önemlidir çünkü yabancı hırsızın Azrail (a.s)’e işaret ettiğini söyleyen alimler mevcuttur.

Rüyada Eve Hırsızın Girmesi Fakat Bir Şey Çalmaması

Rüyada görülen hırsız eğer ki eve girip de bir şey çalmadan gitmişse, bu durum rüyayı gören kişi için bir uyarıdır. Rüya sahibi pek çok konuda sabırsızca hareket ettiği için önemli fırsatları kaçırmıştır. Eğer böyle yapmaya devam ederse kaçıracağı fırsatların sayısı artacaktır. Başka bir tabire göre, rüyada hırsızın bir şey çalmadan gitmesi, rüyayı gören kişinin bir hastalık geçirip en kısa sürede iyileşeceğine delalet eder.

Rüyada Evin Soyulduğunu Görmek

Rüyada eve bir ya da birkaç hırsızın girmiş olduğunu ve evde bulunan eşyaların çalındığını görenler, sağlıkları konusunda özensiz davrandıkları için yakında bazı sorunlarla karşılaşacaklardır. Ayrıca rüyada evin soyulması pek çok konuda yaşanacak pişmanlıkların da işareti sayılabilir. Rüya sahipleri özellikle son zamanlarda maddi ve manevi açıdan tedbirli davranmalıdır.

Rüyada Gasp Edilmek

Rüyasında bir yankesici tarafından gasp edildiğini gören kişi, elde ettiği fırsatları zamanında değerlendiremediği için büyük üzüntü duyacaktır. Fakat ne yazık ki kaçırmış olduğu bu fırsatlara tekrar sahip olması çok zordur. Rüyayı gören kişinin yapması gereken tek şey, geçmişte kalan yanlışlarını unutarak geleceğe odaklanmasıdır.

Bununla beraber bazı alimler ise mal kaybını ahiret açısından iyiye yormuştur. İmam Nablusi (r.a) tabirine göre; rüyasında haramiler tarafından malına el konanlar salih amelleri ile ünlenecektir. Rüyada soyulmak, maddi anlamda kötü şeylerin habercisi olabileceği gibi manevi bir gelişim de habercisi sayılabilir.

Rüyada Soygun Görmek

Rüyada bir yerin soyulduğunu görmek bereketsizliğin ve kötü şansın habercisidir. Eğer ki rüya sahibi, kime ait olduğunu bildiği herhangi bir dükkanın ya da evin soyulduğunu görmüş ise pek çok zorluk yaşayacak demektir. Kime ait olduğu bilinmeyen bir yerlerin soyulduğunu rüyasında görenler ise hoşlanmayacakları bir haber almak üzeredirler.

Rüyada Hırsızın Kapıyı Zorlaması

Rüyada hırsızın eve girmeye çalışması hem hayra hem de şerre delalet eder. Eğer ki kapıda bulunan hırsız;

  • Kapıya tekme atıyorsa ya da herhangi bir aletle kapıya sertçe vuruyor ise kötü fakat kısa süreli sorunlar yaşanacaktır. Bu sorunlar çok yüksek ihtimalle para kaybı ile alakalıdır. Fakat söz konusu sorunları atlatmak kolay olacaktır.
  • Hırsız, yavaş ve dikkatli bir biçimde kapının kilidini açmaya çalışıyor ise rüyayı gören kişinin çok kurnaz bir düşmanı var demektir.

Bu tabirlerden anlaşılacağı gibi, rüyada kapıyı zorlayan birini görmek daha çok olumsuz anlamlara gelir.

Rüyada Hırsızla Dövüşmek

Rüyasında bir hırsız ile dövüştüğünü gören kişinin yaşayacağı bazı zorluklar mevcuttur. Rüya sahibi her halükarda gözünü dört açmalı ve son zamanlarda yaşadığı dikkatsizliklerden bir şekilde kurtulmalıdır.

Rüyada Hırsızın Kaçtığını Görmek

Rüyada hırsızı engellemek ve onun kaçtığını görmek, elde edilecek olan önemli başarıların habercisidir. Rüya sahibi bazı konularda hiç beklemediği başarılar elde edecektir. Fakat hırsız kaçarken bir şeyler alıp götürmüş ise;

  • Hastalık
  • Maddi zarar
  • Yakın çevreden biri ile tartışma
  • Uzun sürecek bir dargınlık

Gibi olumsuz şeyler söz konusu olabilir. Rüyada hırsız görmek, zaman zaman hayırlı olabilse de genel olarak kötü bir durumdur.

 

 

 

Editör: TE Bilisim