İsgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırmasıyla ilgili açıklamalar yapan Hamas lideri Haniyeh, ''Hepimiz Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı savunmak için ayağa kalktık'' ifadelerini kullandı.

Haniyeh, Kudüs'ü kazanan Gazze direnişine selamlar diyerek sözlerine devam etti. Haniyeh, Gazze, Kudüs'ü destekleyen açık ve samimi duruşundaydı. Düşmanla yeni bir yüzleşme dönemiyle karşı karşıyayız ve Kudüs Muharebesi'nde zafere ulaştık. Halkımızın Şeyh Cerrah mahallesinden yerinden edilmesine hayır dediğinde zaferi kazandık. Filistin halkı, Kudüs'ün işgaline sevinen Yahudu yerleşimcilerin hayalini bozdu. İşgalciler ve yerleşimcileri, bizleri Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmaya zorladı. Halkımıza güçlü bir konumdan hitap ediyoruz, böylece halkımız usulleri dayatarak üstünlüğe sahip oluyor. Halkımız, onu savunmak ve Kudüs'ün çatışmanın odak noktası olduğunu teyit etmek için El-Aksa Camii'ne ulaşmak için tepelerden ve dağlardan yürüdü. ? Kudüs Muharebesi, geride bırakılamaz, Halkımız kutsal yerleri ve Mescid-i Aksa'yı savunmak için aynı siperde durdu.  Halkımız bu savaşta tüm bileşenleri ile birleşti.  Gazze, Kudüs'ün ve mübarek El Aksa Camii'nin gerisinde kalmıyor, Kudüs'ün işgalcileri tarafından seçilme ve ona müdahale etme ve buna izin verme denklemi artık bizim için bir halk veya bir direniş olarak kabul edilemez. Düşman, Gazze'yi çatışmanın denkleminden uzak tutmaya çalışıyor Halkımız bu Siyonist planı bozdu. Kudüs Gazze'nin kalbinde, Gazze ise Kudüs'ün kalbinde. Kudüs'ten başlayan yeni bir güç dengesi var ve bu El Aksa meydanlarında halk direnişinin gelişmesi ve Gazze'deki füzelere karşı direniş bağlamında geliyor.

Birincisi: Kudüs ve Gazze'de gurur duyduğumuz için üç cepheye çıktık.

ikinci Kudüs cephesi : Bu kibir karşısında Filistin halkının lehine duran alevli Gazze cephesi.

Üçüncüsü: 1948 yılında işgal altındaki Filistin cephesi, İşgal altındaki iç kesimler, Kudüs'ün savunma duvarını oluşturan ve El Aksa Camii'ni koruyanlardır.

Filistin içindeki bu üç cephe, Filistin halkımızın bileşenleri ile bulundukları her yerde hareket ediyor.

Her yerdeki halkımızın ve El Aksa'da olup bitenlere karşı ayaklanan Arap ve İslam milletinin halklarını selamlıyorum.

 Filistin meselesini ulusun bilincinden çıkarmak için yapılan tüm girişimler başarısız oldu. Kudüs'teki olaylar patlak verdiğinden beri bölgedeki birçok kardeş, lider ve yetkili ile temas halindeyim. Kudüs'ü bırakmayacağız, direnmekten de vazgeçmeyeceğiz Verdiğimiz fedakarlıklar ne olursa olsun, Kudüs'ü savunmaktan geri adım atmayacağımız konusunda mesajımız açık.

Kudüs Muharebesi, büyük savaş ve işgalle yüzleşmenin devamına açılan kapıdır. Kurtuluş ve dönüş arayan işgal altındaki bir halkız, hiç kimse iade hakkından feragat edemez. ''ifadelerini kullandı'' 

Editör: TE Bilisim