Söz konusu saldırı olayı dün öğleden sonra, gazetenin Zeytinburnu Sümer Mahallesindeki merkezinde meydana geldi.

Yanındaki kişilerle gazete binasına gelen Turgay T. isimli saldırgan zorla Gazetenin Yayın Yönetmeni Hüseyin Arif Çakmak'ın odasına girerek tehditler savurmaya başladı. Kendisine 2 milyon TL vermezse öldürmekle tehdit eden saldırgan son anda çevredekilerin müdahalesi ve polise haber verilmesiyle durdurulabildi.

Olay yerine intikal eden polis ekipleri saldırganların üzerinde ve araçlarında pompalı tüfek, tabanca ve bol miktarda mermi ile şarjör ele geçirdi.

Zanlı Turgay T.'nin hırsızlık, yağma ve uyuşturucu satıcılığından çok sayıda sabıkası olduğu ortaya çıktı.

Gazete baskınından 3 gün önce de zanlının Hüseyin Arif Çakmak'a ait Gebze'deki fabrikayı ve araçlarını gasp ettiği, jandarmanın olaya müdahale ettiği belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Turgay T.  serbest bırakılmıştı. Dün de gazete baskını sonrası savcının tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiği Turgay T'nin mahkeme tarafından serbest bırakılması adeta "Tutuklanması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor" dedirtti.

Hüseyin Arif Çakmak olay sonrası yaptığı açıklamada İçişleri ve Adalet Bakanlarına seslenerek “Bu alçak saldırının faillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim