Levent Gültekin / Özel Haber

    2018-19 ve 19-20 sezonlarında yaşadığı ağır sakatlıklardan dolayı Porto’da geri plana atılan, hatta hazır olduğu dönemlerde II. Takıma kadar gönderilen Aboubakar için büyük risk alan ve yıldız futbolcuyu yeniden Beşiktaş’a getiren Ahmet Nur Çebi yönetimi büyük bir şok yaşıyor.

    Son 2 yılda sadece 20 maçta forma giyen ve Portekiz’de unutulmaya yüz tutan Kamerunlu santraforu yeniden Süper Lig’e getiren Beşiktaş yönetimi Aboubakar’a yatırım yaparak onu yeniden eski günlerine geri döndürürken, Sergen Yalçın’ın öğrencisinin üzerindeki katkısı camianın da takdirini topladı.

    Şampiyonluk yarışında Beşiktaş’a büyük katkıları olan ve kendisine verilen şansı iyi değerlendiren Abouabakar’ın son 5 maçta forma giyememesi kafalarda soru işaretleri bırakırken, Sergen Yalçın’ın Fatih Karagümrük yenilgisinden sonra tecrübeli oyuncusu hakkında ‘Konuşulacak şok şey var’ sözleri dikkat çekmişti.

    Sakatlık problemleri yaşadığı belirtilen Vincent Aboubakar’ın aslında böyle bir sorunu olmadığı ortaya çıkarken, 29 yaşındaki forvetin menajerinden aldığı talimatlara göre hareket ederek takım arkadaşlarını yalnız bıraktığı bildirildi. Yapılan kontrata göre 1 maç daha oynarsa sözleşmesi 1 yıl daha uzayacak olan Aboubakar’ın sezon sonunda siyah beyazlı kulüpten ayrılacağı anlaşılırken, alınan bilgilere göre Aboubakar’ın temsilcisi Nir Zahavi’nin oyuncusuna ‘Beşiktaş senin için anlaştığımız maaşın üzerine (1,5 milyon Euro) 500 bin Euro daha koymuyor, 1 maç daha oynarsan kontratın 1 yıl uzayacak, sakın oynama ben daha iyi teklifler aldım buradan gideceğiz’ ifadelerini kullandığı aktarıldı.

    Adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Aboubakar’ın sarı lacivertli kulübe göz kırptığı anlaşılırken, milli yıldızın Fransa Ligi’nden de bazı teklifler aldığı vurgulandı.

    Editör: TE Bilisim