İslam İşbirliği Teşkilatından yapılan açıklamada, "BM Güvenlik Konseyi İsrail saldırganlığını durdurma sorumluluğunu üstlenmezse, Filistin halkına koruma sağlanması için BM'ye başvurulacaktır" denildi...

İslam İşbirliği Teşkilatı Filistin için olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Kritik toplantı sonrası İİT sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride İsrail’in Filistin topraklarında işgalci bir güç olduğu ifade edilirken işgalci rejimin Filistin topraklarında hiçbir meşru hakka sahip olmadığı vurgulandı.

SALDIRILAR DERHAL DURMALI

Bildiride Filistin halkına ve topraklarına yönelik süren terör saldırıları kınanırken masum sivillerin katledildiği saldırıların tamamen ve derhal durdurulma çağrısı yapıldı.

İsrail’in uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayıldığı belirtilen sonuç bildirisinde Filistin halkına yönelik saldırıların sürmesi halinde masum sivillerin hayatının daha çok tehlikeye gireceği ve saldırıların bölgedeki istikrar ve barışı tehdit etmeye devam edeceği ifade edildi.

"FİSLİSTİNE SALDIRI İSLAM ALEMİNE SALDIRIDIR"

Bildiri kararları şu şekilde:

-Özellikle ramazanda daha da şiddetlenen saldırılar bölgedeki Filistinliler dahil tüm dünya Müslümanlarının inançlarına ve kutsallarına saldırıdır. Teravih ve diğer namazlarda Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişinin engellenmesi, namaz kılanlara yönelik saldırılar insan haklarının açık bir şekilde ihlalidir.

-İşgalci İsrail Mescid-i Aksa gibi Müslümanların kutsallarına yönelik saygısızlığı ve saldırılarının tümünü durdurmalı. Ayrıca İsrail, Filistin topraklarında işgalci bir güçtür ve Filistin’deki herhangi bir hakka sahip değildir. İsrail’in kendisini korumak için aldığı tüm önlem ve kararlar geçersizdir.

Editör: TE Bilisim