Marmara Üniversitesi Mezun ve Mensupları Derneği (MÜMDER) ve Kağıthane Atatürk İlkokulu arasında imzalanan protokol ile Kağıthane Atatürk İlkokulunda eğitim gören Anasınıfı-D Şubesi Öğrencileri kendi tükettikleri meyve çekirdeklerinin tohumlarını fidana dönüştürerek hayal ettikleri Üniversitenin bahçesine kendileri dikecekler. 50 öğrencinin katıldığı projede meyve çekirdeğinden yetişen fidanlar anasınıfı öğrencileri ile büyüyecek. Öğrenciler zaman zaman ağaca dönüşen fidanlarını ziyaret edecek. Projenin adı ‘Çekirdeğim Benim ile Büyü’ olarak adlandırıldı.

Projenin koordinatörü Okul Öncesi Öğretmeni Nuray Türkekul yaptığı açıklamada; “Çekirdeğim Benim ile Büyü projemiz bir çevre projesi olmakla birlikte anasınıfı öğrencilerimize Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin kampüslerinde yıllar önce dikmiş oldukları fidanların meyvelerini yıllar sonra aynı üniversitede eğitim almaları hayaliyle süslemek istiyoruz. Dikilen fidanlar, öğrenciler üniversite çağına geldiğinde öğrenim görmeyi hayal ettikleri üniversitelerin bahçesinde meyve verecek” dedi. Türkekul pilot uygulama olarak Marmara Üniversitesi’nde bu çalışmayı yapmak istediklerini, ilerleyen zamanlarda ise tüm Türkiye’deki üniversitelerde bu projenin hayata geçmesini arzu ettiklerini söyledi.

Kağıthane Atatürk İlkokulu Müdürü Ersin Keskin ise kamuya yararlı dernek statüsünde olan MÜMDER ile yapılan bu protokolü çok önemsediklerini söyleyerek desteklerinden dolayı tüm MÜMDER ailesine teşekkür etti. Sivil toplumun bu tür projelere çok duyarlı olması gerektiğini, bu anlamda MÜMDER’in her türlü desteği verdiğini belirtti.

İŞBİRLİĞİ ÇOCUKLARIMIZI MOTİVE EDECEK

MÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Engin Genç; “Kağıthane Atatürk İlkokulu ile yapmış olduğumuz bu protokol anasınıfında eğitim gören öğrencilerimizin yıllar sonra üniversitemizde eğitim görme hayalleri ve bu hayallerle birlikte fidanların da büyüyecek olması bizler açısından gurur vericidir. Üniversitemiz 140 yıllık geçmişiyle sağlam temellere oturmuş, akademik geçmişi, akademisyen kadrosu, mezunlarının gerek özel sektör gerekse kamuda çok seçkin yerlerde olması üniversitemizi tercih sebebi yapmakta. Bununla birlikte anaokulunda eğitim gören 4 yaş grubundaki öğrencilerimizin yani beşeri fidanlarımızın Üniversitemizde eğitim görme hayali hem çocuklarımızı hem de bizleri ciddi manada motive etmektedir.” dedi.

Editör: TE Bilisim