Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, salgın hastalık Kovid-19 sürecinde Kademeli Normalleşme kapsamında esnafa, çay üreticilerine, aşı tedarikine ve İsrail’in Gazze’ye saldırılarına ilişkin konuştu.

ESNAFA YENI HIBE

Aşı tedarikine değinen Erdoğan, öğretmenler başta olmak üzere riskli grupların tamamının bir an önce aşılanmasını sağlamaya çalıştıklarının altını çizerek, “Aşı faaliyetlerine hız veriyoruz” ifadesini kullandı. Salgın sürecinde zorlanan esnafa destek müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa iki grup halinde destek verileceğini, ilk grupta bulunan kahvehane, kafe, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler ve lunapark işletmecilerinden oluşan 235 bin esnafa 5’er bin lira hibe desteği sağlanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci grupta yer alan kaporta, sıhhi tesisatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak ve kozmetik, camcılar, çilingirler, tuhafiyeciler, lokanta, berber, taksici ve zücaciyelerden oluşan 1 milyon 150 bini aşkın işletmeciye bir defaya mahsus 3’er bin lira hibe verileceğini bildirdi.

ÇIFTÇININ BORCU ERTELENIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelediklerini söyledi.

BİDEN'A TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında İsrail’in işgal altındaki Filistin’e yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, “84 milyon hep birlikte Kudüs nöbetimizi devam ettiriyoruz” dedi. İsrail’in çocukları öldürecek kadar gözü döndüğüne vurgu yapan Erdoğan, ABD-İsrail arasındaki silah anlaşmasını da eleştirdi. Anlaşmayı onaylayan ABD Başkanı Joe Biden’a yüklenen Erdoğan, kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Kudüs konusunda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğuna inandıklarının altını çizerek, “Kudüs’ün 3 dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi, günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır. BM’yi, BMGK’yi, İslam İş birliği Teşkilatı’nı ve diğer uluslararası kuruluşları etkin şekilde Kudüs ve Filistinli mazlumlar için harekete geçmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim