Burak Battal / Özel Haber

Siyonist Israil’in saldırıları sebebiyle Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin’de oluşan acil insani yardım ihtiyacı üzerine Türkiye’nin yüz akı olan sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Türk Kızılayı, IHH Insani Yardım Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı, IDDEF, Yeryüzü Doktorları, Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu, terörist Israil’in saldırıları karşısında Filistinli Müslümanları yalnız bırakmıyor.

KIZILAY’DAN AMBULANS DESTEĞİ

Türk Kızılayı, bölgede yeterli tıbbi yardım malzemesinin bulunmaması, Kudüs’te Filistin Kızılayı’na ait ambulans mevcudiyetinin sınırlı sayıda olması, Batı Şeria’dan bölgeye intikal ettirilen ambulansların İsrail tarafından engellenmesi gibi nedenler sebebiyle harekete geçti. Acil tıbbi müdahale ihtiyaçlarının karşılanabilmesini hedefleyen ve Filistin Kızılay’ı ile koordinasyon halinde olan Türk Kızılay’ı, bu doğrultuda bölgeye 50.000 dolar tutarında acil müdahale tıbbi malzeme desteği iletti. Kızılay, ilave ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve acil bir ihtiyaç haline gelen ambulans temini için yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasına, tüm GSM operatörleri üzerinden “FİLİSTİN” yazıp 2868'e SMS yollayarak 10₺ bağışta bulunarak ya da banka aracılığıyla destek vermek için Kızılay’ın banka hesaplarına yardım gönderebilirsiniz.

İHH FİLİSTİN’DE YARALARI SARIYOR

Bugüne kadar dünyanın farklı coğrafyalarında mazlumların yardımına koşan İHH İnsani Yardım Vakfı, yaralılara tıbbi yardım, şehit ailelerine ise insani yardım ulaştırmak için harekete geçti. Terör devleti İsrail’in son saldırıları sebebiyle acil olarak sağlık, barınma ve gıda gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç oluşması üzerine “Gazze’ye Umut Ol” kampanyası başlatan İHH, vatandaşlara Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olma çağrısında bulundu. İHH’nın yardım kampanyasına, Gazze yazıp 3072’ye göndererek 5 TL katkıda bulunulabilirken, yine Vakfın banka hesapları aracılığıyla da yardımlarını ulaştırılabiliyor.

İDDEF’TEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), “Filistin Acil Yardım Kampanyası” başlattı. Gıda, nakdi yardım, kira yardım ile birlikte hastanelere ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt desteği veren İDDEF, Gazze'de yer suyunun yüzde 97'si içilemez durumda olduğu için su arıtma tesisleri ve çeşmeler inşa ediyor. Filistin’deki Müslümanlara acil yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlar, İDDEF’in internet sitesi üzerinden, banka hesapları aracılığıyla ya da 0212 621 0065 numaralı çağrı merkezini arayarak destek olabiliyor.

TDV, FİLİSTİNLİ MÜSLÜMANLARIN YANINDA

Türkiye Diyanet Vakfı, terör devleti İsrail’in Kudüs ve Gazze’deki saldırılarını artırması üzerine yardım kampanyası başlattı. TDV,  tüm insanlığa Filistinli Müslümanların durumuna duyarlı olma ve ellerinden geldiği kadar mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek verme çağrısında bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı’nın, “Filistin’e Umut Ol” başlığıyla duyurduğu yardım kampanyasına Vakfın www.bagis.tdv.org adresi üzerinden online olarak ya da FİLİSTİN yazıp 1379’a SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabiliyor. 

İSTENİLEN TUTARDA BAĞIŞ YAPILABİLİYOR

Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı, Kudüs ve Gazze şehirlerinde "Kurban, Gıda, Yetim, Sağlık, Kış, Eğitim, Giyim, Nakdi Yardım" gibi farklı insani yardım projeleri gerçekleştiriyor.

İnternet sitesi üzerinden “Filistin” başlığıyla oluşturulan bağış seçeneğiyle bağışçıların diledikleri miktarda gönderdiği yardımlar bölgedeki paydaş kuruluşlar aracılığıyla Filistinli Müslümanlara ulaştırılıyor.

Ayrıca, 4832’ye FİLİSTİN yazıp kısa mesaj göndererek 15 TL bağışta bulunulabiliyor.

Dünyanın farklı bölgelerinde insani yardım çalışmaları yürüten Sadakataşı Derneği, Müslümanların topraklarını işgal eden terör devleti İsrail’in yoğunlaşan saldırıları sebebiyle yardım kampanyası başlattı. Kudüs yazıp 2989’a mesaj göndererek 10 TL tutarında bağış yapılabiliyor. 

YDD’DEN PSİKOSOSYAL DESTEK

Gazze’de sağlık hizmeti sunan uluslararası kuruluşlar arasında etkin olarak evde sağlık hizmeti veren tek kuruluş olan Yeryüzü Doktorları Derneği, Gazze’de yaşanan İsrail saldırıları dolayısıyla bölge halkının yaşadığı travmaların atlatılması amacıyla psikososyal destek hizmeti başlattı. Yeryüzü Doktorları, vatandaşlara, Gazze’de devam etmekte olan sağlık hizmetlerine destek olma ve ihtiyaç sahiplerine muayene, tedavi, ekipman ve ilaç desteği gibi hizmetlerin sürdürülmesine katkıda bulunma çağrısı yaptı. Derneğin internet sitesi üzerinden istenilen herhangi bir tutar girilerek bağış yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim