CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ünal Çeviköz, Bakan Çavuşoğlu'nun "Ümmet bizden liderlik bekliyor" şeklindeki açıklamasından duyduğu rahatsızlığı, " Türkiye Cumhuriyeti, laik bir devlettir" sözleriyle itiraf etti.

Önceki gün İİT olağanüstü toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Birlik ve kararlılığımızı gösterme vakti. Ümmet bizden liderlik bekliyor. Türkiye gereken her adımı atmaya hazırdır" açıklamasında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, sözde İsrail isimli terör devletinin Filistinliler ve Mescid-i Aksa'ya yönelik hukuk tanımaz saldırılarına ilişkin açıklamasına tepki CHP'li Çeviköz, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin herhangi bir şekilde etkili bir tepki gösterme olanağı yok. Çünkü Türkiye vaktiyle İsrail ile Arap ülkeleri arasında dengeli bir politika izlerken bugün İsrail’in ile olan ilişkilerinin getirildiği seviye nedeniyle iki taraf arasında denge, kolaylaştırıcılık ya da arabuluculuk rolüne girişebilme imkânını kaybetmiştir. Ümmet meselesine gelince… Türkiye Cumhuriyeti, laik bir devlettir. Türkiye, dış politikada millet ve milli politika güder. Onun için bu tür ifadeler de Türkiye hakkındaki algıyı yanlış yorumlamaya yol açacaktır. Türkiye’nin elbette Filistin konusunda çok kuvvetli bir şekilde bir girişim yapması gerekir. Bunu da uluslararası örgütler üzerinden örneğin İİT, Arap Ligi, BM nezdinde yapması gerekir.”

-Ümmet bizden liderlik bekliyor

Editör: TE Bilisim