CHP’den “kuruluş çizgisinden saptı” tepkisini göstererek istifa eden Muharrem İnce, partisinin yol haritasını bugün açıkladı. Memleket Partisi’nin genel merkezi açılışında konuşan İnce, "Biz, ne Cumhur ne Millet tek yol Memleket diyeceğiz. Tayyip Erdoğan’a imza verip, sonra altını oymaya çalışan kişiden medet umacaksın. " açıklamasında bulundu.

“NE MİLLET NE CUMHUR”

"Bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var. Böyle gelmiş böyle gitmez. Gitmemeli, diyeceğiz birlikte" diyen İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yakında bu hastalıktan kurtulduğumuzda bu meydanları gümbür gümbür nasıl doldurduğumuzu herkes görecek. Duruşumuz net, net olacağız. Önemli olan duruşundur, duruşun. Eğitimi, sağlığı, iyi yaşam koşullarını, iyi yaşamın nasıl olacağını konuşacağız. Eğitimin niteliğini konuşacağız. Tarımı, hayvancılığı, markalaşmayı konuşacağız. Tasarımı, turizmi konuşacağız.

Doğduğum yer Yalova, doyduğum yer Ankara, hizmet ettiğimiz yerdir memleketimiz TürkiyeTürkiye’yi hep birlikte kalkındıracağız. Bir yanda Cumhur İttifakı bir yanda Millet İttifakı. Biz diyeceğiz ki ne Cumhur ne Millet, tek yol memleket.

ALİ BABACAN’A GÖNDERME

Tayyip Erdoğan’a imza verip, sonra altını oymaya çalışan kişiden medet umacaksın. E sana imza verip altını oymaya çalışırsa ne yapacaksın? Bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var. Böyle gelmiş, böyle gitmez.

CHP’DEN İSTİFA SESLERİ YÜKSELİYOR

İnce'nin kurduğu Memleket Partisi ile birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen parti sayısı 13'e yükseldi. CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'nde kurucu üye olarak yer alan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, Meclis'te Memleket Partisi'ni temsil edecek.

Editör: TE Bilisim