Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’ta Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) operasyonu sonucu PKK’nın Suriye sorumlusu “ Sofi Nurettin” kod adlı terörist Halef El Muhammed’in etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu teröristin Irak kuzeyindeki Gara’da haince şehit edilen 13 askerimizin infaz emrini verenlerden biri olduğunu bildirdi.

“BUGÜN GARA ŞEHİTLERİNİN BAYRAMI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği haberin, oğlu Müslüm Altıntaş’ın doğum gününe denk gelmesiyle de büyük sevinç yaşayan şehit annesi Songül Altıntaş, “Bugün Gara şehitlerinin bayramı” dedi. Altıntaş, “Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun, bundan daha büyük bir haber, müjde verilemezdi. Tam da oğlumun doğum gününde, hüzünlü bir anımızdaydı eve geldik ki bize dediler Cumhurbaşkanı bu müjdeyi verdi. Hamd olsun inşallah diğer Karayılan’ın, ismini bilip bilmediğim hepsinin de bittiği günü de görürüz.” ifadelerini kullandı.

"YÜREĞİMİZE SU SERPTİ"

Gara şehitlerinden polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, terörist “Sofi Nurettin'in” ölüm haberini aldıklarında, acılarının bir nebze de olsa hafiflediğini söyledi. Kaya, "Bu haberi televizyondan öğrendim, bu haber yanan yüreğimize su serpti, acımızı dindirdi. Cumhurbaşkanımızı, İçişleri Bakanımızı ve Milli Savunma Bakanımızı alınlarından öpmek istiyorum. Bu operasyon son terörist de etkisiz hale getirilene dek devam etmelidir.” şeklinde konuştu.

TERÖRÜN BAŞI EZİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK’nın Suriye sorumlusu “Sofi Nurettin” kod adlı terörist Halef El Muhammed’in etkisiz hale getirildiğini duyurmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB), teröristin saklandığı mağaranın vurulma anına ait görüntüleri paylaştı. Görüntülerde teröristin F-16 tarafından gerçekleştirilen atışla etkisiz hale getirildiği görülüyor.

BAŞBUĞ İŞARET ETMİŞTİ

PKK’nın Suriye sorumlusu Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirilmesi son yılların en kritik operasyonlarından biri kabul ediliyor. Terör örgütünün Suriye ve Irak’taki en önemli teröristlerden biri olduğu bilinen Sofi Nurettin’in gelecek dönemde PKK’nın başına geçebilecek isimlerden olduğu biliniyordu. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ daha önce yaptığı açıklamada, askeri yapılanmada teröristbaşı Salih Müslim’e güvenilmediği için, Suriye’de PYD ve YPG’nin kontrolünün Sofi Nurettin’e bırakıldığını ifade etmişti.

Editör: TE Bilisim