Gazeteci Hadi Özışık, sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Suç örgütü lideri Sedat Peker ile yaptığı görüntülü görüşme görüntülerin sosyal medyada yayınlanması sonrasında sosyal medyada gündem olan Hadi Özışık hakkında merak edilen ve sıkça araştırılan Hadi Özışık kimdir, nereli? Hadi Özışık sosyal medyada neden gündem oldu? soruların yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte tüm detaylar haberimizde…

HADİ ÖZIŞIK KİMDİR, NERELİ?

Hadi Özışık 1962 yılında Iğdır/Tuzluca'da doğdu.. Gazetecilik mesleğine, 1982 yılında Edebiyat öğretmeni Ali Kafkasyalı'nın telkin ve tavsiyesi ile Kars'ta yayın yapan Hüryurt gazetesinde köşe yazarlığı yaparak adım attı.

Profesyonel gazetecilik mesleğine Türkiye Gazetesi'nde (1986) adliye muhabiri olarak başlayan Hadi Özışık, daha sonra Günaydın Gazetesi, Bugün Gazetesi (Dinç Bilgin), Meydan Gazetesi, Milliyet Haber Ajansı, Yeni Günaydın Gazetesi, HBB Televizyonu, Kanal 6, Sağduyu Gazetesi, Tercüman Gazetesi (Ilıcak) ve Star Gazetesi'nde muhabir, yönetici ve köşe yazarı olarak çalıştı.

Best FM'de bir süre "Konuşan Türkiye" programını sunan Hadi Özışık, TGRT Haber'de"Basın Odası" programını yaptı.

28 Şubat sürecinde Yeni Günaydın Gazetesi'nin kapatılmasıyla birlikte işsiz kalan Hadi Özışık, İnternet'le 1999 yılında tanıştı.

28 Şubat sürecinde hakkında bir çok dava açılan Hadi Özışık, 3 yıllık işsizlik dönemi yaşadı. "Kirli Sayfa" kitabının da yazarı olan Hadi Özışık, 5 Mayıs 2000 yılında İnternethaber.com'u kurdu. Mesleğini kurucusu olduğu sitede yazarlık yaparak sürdüren Hadi Özışık, iki kişi ile çıktığı başlattığı yolculuğunu, bugün 60 kişi ile devam ettiriyor.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde İnternet gazeteciliği konusunda ders veren Hadi Özışık, İnternet Geliştirme Kurulu'nun da yönetim kurulunda yer alıyor.

HADİ ÖZIŞIK SOSYAL MEDYADA NEDEN GÜNDEM OLDU?

Organize suç örgütü elebaşı firari Sedat Peker kaçtığı yurt dışından yayınladığı videolarla çok sayıda iddia ortaya atmaya devam ediyor. İddiaları yalanlayan İçişler Süleyman Soylu Peker'in kendisiyle ilgili tüm iddialarının araştırılmasını isteyerek firari Peker hakkında "hakaret ve iftira" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Firari Peker’in en son yayınladığı videosunda ise Hadi Özışık’ın ismini verdi. Özışık’ın Bakan Soylu ile arasında aracılık yaptığı iddiasında bulundu. Özışık ise iddiaları sert bir dille yalanladı. Ancak Özışık ile görüntülü konuşmalarını ifşa eden firari Sedat Peker, Özışık ile yaptığı görüşmenin kayıtlarını sosyal medya hesabından yayınlaması sonrasında sosyal medyada gündem oldu.

Editör: TE Bilisim