TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı ayırımcılık politikalarını görüşmek üzere toplandı. Önerge ile Filistin Alt Komisyonu kurulması talep edildi. Önerge oy birliği ile kabul edildi. 

Komisyon İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırılarını inceleyecek.

BM’DE GÜNDEM FİLİSTİN

Türkiye İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tüm platformda tepki gösteriyor. Bugün BM Genel Kurulu Filistin gündemiyle toplanacak.

Dönem Başkanı Volkan Bozkır'ın başkanlık edeceği toplantıda, İsrail’in Gazze'ye saldırıları ve Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerinden zorla çıkarılmaları görüşülecek.

BM Genel Kurulu'na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

75 BİN FİLİSTİNLİ EVİNİ KAYBETTİ

Öte yandan İsrail şiddeti hız kesmeden devam ediyor.  Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, son 10 günde İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu en az 75 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı.

19 Mayıs itibarıyla Gazze'de 63'ü çocuk 219 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 1570 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

Batı Şeria'da ise 4'ü çocuk 25 kişinin vefat ettiği, 6 bin 309 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşan Laerke, İsrail tarafında da 2'si çocuk 12 kişinin öldüğünü, 796 kişinin de yaralandığını vurguladı.

Editör: TE Bilisim