TRT Radyo 1’de yayınlanacak programda; 1899 yılında Aydın’da dünyaya gelen Ali Adnan Menderes’in, 62 yıl süren ve 60 yıl önce, 17 Eylül 1961’de, İmralı Adası’nda sona eren yaşamı, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi, Yassıada yargılamaları ve Türk siyasi hayatının önemli dönüm noktaları anlatılacak.

Türkiye’de demokrasi tarihinin önemli kırılma noktalarından biri sayılan 1950 seçimlerinde “Yeter! Söz Milletindir!” sloganı ile iktidara gelen Demokrat Parti’nin, milletin şuurunda hüzünlü bir hatıra bırakan hikâyesi dinleyiciye aktarılırken, TRT’nin zengin arşivinden kayıtlara da yer verilecek. Dönemin gazete ve dergilerinde yer alan haberlerin yanı sıra akademisyenler ve uzmanlarla yapılmış röportajlar da dinleyiciyle buluşacak.

Program, TRT’nin deneyimli spikerlerinden Rıza Okur tarafından seslendirilecek. Bir Sloganın Hikâyesi: “Yeter Söz Milletindir!” 21 Mayıs Cuma günü saat 14.30’da TRT Radyo 1’de dinleyici ile buluşacak. Her hafta cuma günü yayınlanacak program eylül ayının sonuna kadar devam edecek.

Editör: TE Bilisim