Gazze’de çocuklara bomba yağdıran Israil’e destek için hükümet binalarında Israil bayrağı dalgalandıran Avrupa, Türkiye'ye insanlık dersi vermeye kalktı. Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alma çağrısında bulunan aynı Avrupa, dün Ispanya’da binlerce göçmeni denize itti.

MAVI VATAN'DAN RAHATSIZLAR

Avrupa Birliği’ne Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini askıya alması çağrısında bulunan skandal rapor, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edildi. İnsan Hakları vurgusu yapılan raporda, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuka dayanarak verdiği Mavi Vatan mücadelesinden duyulan rahatsızlık göze çarptı.

RAPORTÖR PKK DESTEKÇISI

Skandal raporda imzası bulunan AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, 6-8 Ekim Kobani olaylarının azmettiricisi Demirtaş’a ve Gezi darbe girişimine verdiği destekle gündeme gelmişti. Öte yandan Türkiye karşıtı raportör, Ocak 2020’de Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu tarafından ağırlanmıştı.

-PKK YANLISI RAPOR KABUL EDİLEMEZ! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖLÜME ITTILER

Gazze’deki vahşete gözünü kapatan Avrupa’nın Türkiye’ye insan hakkı dersi vermeye kalkışması tepki çekti. Aynı Avrupa, İspanya’nın Ceuta kentinde yüzerek kente ulaşan ve denizin kıyısında bekleyen çok sayıda göçmeni zor kullanarak denize iterken boğulma tehlikesiyle yüz yüze bıraktı.

Kuzey Afrika’daki İspanyol toprağı Ceuta kentine göçmen akını devam ediyor. Ceuta’ya 17 Mayıs’tan bu yana yasa dışı yollardan geçiş yapan 8 bin kadar düzensiz göçmenin çoğunluğunu Fas’a geri gönderildiği. Ceuta’ya giriş yapanlardan geri gönderilen veya gönüllü olarak dönüş yapan düzensiz göçmenlerin sayısının 5 bin 600’ü bulduğu kaydedildi. Diğer taraftan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İspanyol güvenlik güçlerinin mültecilere acımasızca davranışı gözler önüne serildi.

Yüzerek kente ulaşan ve denizin kıyısında bekleyen çok sayıda göçmen, eli coplu güvenlik güçleri tarafından denizin soğuk sularına itildi. Çaresiz göçmenlerin yaşadığı zor anlar, saniye saniye kaydedildi. Bölgeye polis, jandarma ve asker takviyesi de yapan İspanyol hükümeti, “Göçmen krizinden farklı olarak sınıra saldırı var.” dediği mevcut durumun kısa sürede normale döneceğini savunuyor. Aileler açık denizden İspanya’ya geçmeye çalışırken, dramatik sahneler de çekildi. AP’deki karede İspanyol Guardia Civil memuru küçük bir bebeği kurtarırken böyle görüntülendi.

***

GAZETECİLERE TEHDİT

Gazze’de katliam operasyonu yürüten İsrail, yaşanan zulmü belgeleyip dünyaya duyuran gazetecileri hedef alıyor. Uluslararası basın kuruluşlarının ofislerinin bulunduğu binaları bombalayan İsrail bu kez haber ve fotoğraflarıyla İsrail’in işlediği cinayetleri dünyaya duyuran Türk gazeteci Ömer Ensar’ı hedef aldı. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Ensar, “İsrail istihbaratı beni tehdit ediyor!” dedi. İsrail istihbaratının Turkcell numarasına ulaştığını belirten Ensar, WhatsA pp’tan “Seni her zaman ve her yerden takip ediyoruz, Hamas’tan uzak dur. Hayatını tehlikeye atmayıp bu durumu değiştirmek istiyorsan bizimle iletişime geç” mesajı atıldığını belirtti. Ensar daha sonra Instagram hesabından ise Gazze’de kaldıkları evin saldırıya uğradığını, durumlarının ise iyi olduğunu duyurdu.

***

SİYONİST MUHABİR KANA DOYMADI

Kanal 20 televizyonunda çalışan Kobe Finkler (68) isimli muhabir kana doymadığını açıkladı. Finkler’in önceki gün Lübnan’dan atılan ve İsrail vatandaşı Filistinlilerin yaşadığı Şefa Amr beldesindeki bir futbol sahasına düşen rokete ilişkin yaptığı açıklamalar dikkati çekti. Finkler, söz konusu olaya, “Orada birçok kişinin öldürülmesine yol açmadığı için çok üzgünüz” yorumunu yaptı. Finkler, net olarak “Bir Arap kentinde ikisi denize, biri futbol sahasına düşen 4 katyuşa füzesi daha gördük. (Bölgede) daha fazla taraftar olmaması üzücü, olay daha farklı şekilde sonuçlanabilirdi” şeklinde ifadeler kullandı. Kanalda başmuhabir olduğu belirtilen Finkler, daha sonra yaptığı açıklamada özür diledi.

Editör: TE Bilisim